Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Nieuwe Vlaamse versie van theatermusical Evita maakt indruk

Bekend Vlaanderen verzamelde vrijdagavond in Capitole Gent voor de officiële première van ‘Evita’. Regisseur Stany Crets zag zijn droom in vervulling gaan, want hij kreeg van Music Hall carte blanche om een vernieuwde versie te maken van de wereldberoemde poprockopera. Ann Van den Broeck (Eva Perón), Hans Peter Janssens (Juan Perón) en Sébastien De Smet (Ché) nemen de hoofdrollen voor hun rekening in de verrassend doorgecomponeerde musical, die het leven en werk van Argentinië’s bekendste presidentsvrouw belicht.

Kijken


“Ik vond het prachtig. Ik heb echt genoten van begin tot het einde”, liet actrice Lize Feryn zich na afloop van de première ontvallen. Voor Vive La Fête-zangeres Els Pynoo was het de allereerste keer dat ze naar een musical kwam kijken. “Ik vond het geweldig. Ik ben er echt wel een klein beetje stil van geworden. Ik was onder de indruk van de zang, de dans en het decor. Ja, dit was echt subliem. Er zitten geen gesproken dialogen tussen de acteurs in en dat is net het mooie van deze zeer toegankelijke voorstelling.” Haar gelegenheidsdate Gilles Van Bouwel (De Mol) bevestigde haar mooie woorden. “Wat ik zo frappant vind – en dat weet je vooraf niet als je komt kijken – is dat Stany Crets de basis heeft behouden, maar verder op alle vlakken zijn stempel heeft doorgedrukt in deze verrassende Vlaamse versie. Het was voor mij de eerste keer dat ik ‘Evita’ gezien heb in musicalvorm. Ik hou van musicals en ik ga regelmatig kijken in Londen en New York, maar het niveau dat deze Vlaamse ‘Evita’ vanavond haalde, kan daar absoluut aan tippen.”

Na afloop van de theaterpremière, werd de cast op de receptie door de genodigden verwelkomd met een langgerekt applaus en bedolven onder de complimenten. Nick Balthazar: “Over ‘Evita’ kan ik kort zijn; het was top, fenomenaal. Waarom? Ik vond de regie van Stany zeer vindingrijk. Hij heeft gewerkt met een sterrencast en hij heeft het ook aangedurfd om het meesterwerk te kietelen, maar dan op grootse wijze. ‘Evita’ gaat over politiek, over charismatische vrouwen die ook vandaag de dag de actualiteit mee inkleuren. Het is een relevante, plezante musical, die het verhaal waarheidsgetrouw brengt. Ik vind dat je minstens één keer in je leven ‘Evita’ gezien moet hebben, zeker als je van musical houdt. Als je niet vertrouwd bent met het genre, dan is dit hét perfecte moment om in te stappen!”

Niet alleen bekend Vlaanderen kon de vernieuwde ‘Evita’ smaken, ook het premièrepubliek was na afloop van de voorstelling zeer enthousiast. “In Zuid-Amerika wordt ‘Evita’ nog altijd beschouwd als een heilige. In deze nieuwe Vlaamse versie is dat niet het geval. Geen overdreven verbloemingen of overdreven romancering, maar wel het pure verhaal, waardoor het interessant is om de vergelijking te maken met de geschiedenisboeken”, liet een West-Vlaamse leraar zich na afloop ontvallen.

Ben je benieuwd naar de reacties van Showbizz Bart, Tatyana Beloy, Matthew Michel, Lea Couzin, Koen Crucke e.v.a? Kijk dan hierboven de aftermovie.

Info en tickets


‘Evita’ speelt nog tot begin november in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart kan je naar de extra voorstellingen gaan kijken in de Capitole van Gent.

Tickets voor Antwerpen en Gent kan je reserveren via www.musichall.be


› Gepubliceerd maandag 3 oktober 2016 om 22:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook