Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Nieuwe single Ivann heet Magneet

Ferromagnetisch materiaal. Dat is het antwoord op de vraag; welke stof zorgt ervoor dat magneten elkaar aantrekken en afstoten? Dit natuurlijke proces wordt voor een stuk ook bezongen in de nieuwe Nederlandstalige single van Ivann. “’Magneet’ gaat over twee mensen die tot elkaar zijn aangetrokken, maar door afstand niet bij elkaar zijn. Het gevoel van bij elkaar horen, elkaar aantrekken, dat is waar het in dit nummer over gaat.”

Naast het tekstuele, zorgt het verfrissende muzikale arrangement ervoor dat het liedje eveneens een ware streling is voor het oor. Succesproducer Lex De Groot, die al van bij de start van Ivann’s Nederlandstalige carrière betrokken is bij het verhaal, heeft zichzelf productioneel overtroffen. “We zochten naar een specifiek klankje dat ‘Magneet’ nog een extra touch kon geven. We hoopten dit effect te krijgen door er in het begin gitaarklanken aan toe te voegen, maar al snel werd het ons duidelijk dat dit de verkeerde keuze was. In de studio opperde plotseling iemand het idee om violen te gebruiken en ik moet zeggen dat die de perfecte adjectieven waren om de song compleet te maken. Ik hoorde iemand zeggen dat ‘Magneet’ een stevige scheut Coldplay heeft meegekregen en geloof me, voor een producer is dat een groot compliment.”

Na z’n nummer één hit ‘Ik Kan De Wereld Aan’ en de succesvolle opvolgers ‘Uit Het Oog, Niet Uit ‘M’N Hart’ en ‘Door Jou’, blijft Ivann kiezen voor het pad van de Nederpop. “Vroeger ontbrak het mij wel eens aan duidelijkheid; Ik legde zomaar wat puzzelstukken op het matje in de hoop er een geheel mee te kunnen vormen, maar dat lukte zelden. Nu zie ik duidelijk wat het kader is en waarbinnen we de puzzel aan het leggen zijn. Het doet mij dan ook een groot plezier dat ik met mijn eerste Nederlandstalige single ‘Ik Kan De Hele Wereld Aan’ genomineerd ben voor Het Gala Van Het Vlaamse Lied. Ook mijn nieuwe single ‘Magneet’ past als catchy, uptempo meezinger, perfect in het geheel van mijn muzikale puzzel.”

Vanaf vrijdag 4 november is de nieuwe single ‘Magneet’ van Ivann te koop via iTunes.


› Gepubliceerd donderdag 5 november 2015 om 13:53 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook