Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Nieuwe fictiereeks Eigen kweek voorgesteld

Eén verwelkomde de pers vandaag in het West-Vlaamse Heuvelland voor een bezoek aan de set van de nieuwe fictiereeks Eigen kweek. Daarin kruipen Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert en Sebastiaen Dewaele in de huid van een sympathieke familie van aardappeltelers uit Wijtschate. Wanneer de familie getroffen wordt door financiële rampspoed, beginnen vader Jos en zoon Steven cannabis te kweken om het hoofd boven water te houden. Eigen kweek wordt in het najaar uitgezonden op Eén.

Eigen kweek vertelt het verhaal van de familie Welvaert, een familie van sympathieke aardappeltelers uit Heuvelland. Jos en Ria (Dirk Van Dijck en Sien Eggers) hebben twee zonen, Frank en Steven (Wim Willaert en Sebastien Dewaele), die tot de frustratie van Jos geen enkele interesse tonen voor de aardappelteelt. En dan is er nog Geoffrey (Thomas Ryckewaert), een verre neef die ze als hun eigen zoon opvoedden nadat zijn vader om het leven kwam.

Jos dweept met Geoffrey omdat die het tot bankdirecteur geschopt heeft, maar over zijn eigen zonen is hij minder te spreken. Zij houden zich vooral bezig met wagens en muziek. Wanneer Geoffrey Jos aanraadt om zijn spaargeld te beleggen, laat Jos zich overtuigen om alles te investeren.

Enkele maanden later is er veel veranderd in de familie. Frank heeft zijn langeafstandslief Julita (Rhoda Montemayor) laten overkomen uit de Filipijnen en Geoffrey zit in de gevangenis voor oplichting. Jos is al zijn spaargeld kwijt, maar is te trots om dat op te biechten aan zijn familie. Wanneer hij ontdekt dat zijn jongste zoon cannabis teelt, beslist hij om cannabis te kweken om de financiële put te dempen …

CAST EN LOCATIE

In Eigen kweek zijn behalve voor de eerder vernoemde acteurs belangrijke rollen weggelegd voor Maaike Cafmeyer, Rudi Delhem, Theodosia Tadiar en Wouter Bruneel. Verder zullen ook Stefaan Degand, Liesa Naert, Günther Lesage, Jan Hammenecker, Mieke Dobbels, Sam Louwyck, Tom Vermeir, Steven Van Watermeulen, Bas Teek, Kasper Vandenberghe, Hannes Reckelbus, Jan Cattrijsse en Maria Van Hooren te zien zijn in de reeks.

De opnames voor Eigen kweek lopen van 3 mei tot en met 26 juli. Ze vinden voor een groot stuk plaats in de gemeente Heuvelland, een landelijke gemeente in West-Vlaanderen. In de reeks wonen de personages in Wijtschate, een deelgemeente van Heuvelland.

VAN DE MAKERS VAN DUBBELLEVEN

Eigen kweek is een productie van Eyeworks Film & TV Drama voor Eén. Showrunner Philippe De Schepper (Vermist, Dubbelleven) bedacht de serie en schreef het scenario samen met Mathias Claeys, Pieter De Graeve en Bas Adriaensen. Joël Vanhoebrouck (Dubbelleven, Brasserie Romantiek) neemt de regie voor zijn rekening en Philippe De Schepper en Peter Bouckaert zijn producer.


› Gepubliceerd woensdag 10 juli 2013 om 16:35 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook