Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Nieuw album van Jelle Cleymans heet Napoleon XXIII

Jelle Cleymans wordt 30 en maakt in zijn derde soloplaat ‘Napoleon XXIII’ een voorlopige balans op. Heeft het leven hem al goed bediend? En bediende hij het leven wel genoeg? Een kluwen van vragen die hem maar één zekerheid biedt: twijfel!

Napoleon XXIII is een twijfelaar. Nochtans is hij vastberaden geboren. Volgens zijn moeder zelfs met een helm op zijn kop. De twijfel moet er dus geruisloos ingeslopen zijn. En het wordt erger. Hoe meer toeren rond de zon, hoe meer vragen hij zich stelt.

Maar hij sust zich met de gedachte dat vragen stellen gezond is en alleszins niet schadelijk voor de bloeddruk. Of toch? Twijfel.

In 2013 bracht Jelle “Welk oog en hoeveel tranen” uit; zijn ode aan de imperfecte liefde. De titelsong bleek een schot in de roos. Het nummer steeg naar plaats 1 in de Vlaamse top 10 en het kreeg van het Radio 2 publiek de prijs voor het beste Nederlandstalige nummer van dat jaar. Een opvolger kon dus niet achterblijven.

Vandaag staat de release gepland van zijn derde album. Tekst en muziek van de 12 nieuwe nummers zijn van de hand van Jelle Cleymans zelf. Voor arrangement en productie werd beroep gedaan op David Middelhoff. Gert Jacobs mixte het geheel naar een hoger niveau.


› Gepubliceerd vrijdag 30 oktober 2015 om 13:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook