Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Niet te missen: musical Dirty Dancing tot 7 augustus in Kursaal Oostende

Vanavond ging Dirty Dancing in première in het Kursaal van Oostende. Het miste zijn start zeker niet en alle toeschouwers waren het er over eens dat het een niet te missen musical is.

Enkele reacties van BV's

"Je wordt helemaaal meegenomen in het verhaal. Knap staaltje dans." - Josje Huisman van K3

"Goed of slecht weer, dit is echt de afsluiter van een mooie zomeravond." - Ann Van den Broeck

"Het was puur jeugdsentiment. Ik heb toch een traantje weggepinkt." - Katja Retsin

De show heeft bovendien een hoog Chippendales-gehalte. Dirty Dancing bevat lekkere dansmoves van nette heren en zelfs een bloot kontje. De Chippendales kan je trouwens bewonderen in het Kursaal Oostende op 22 oktober 2016.

Het verhaal

Dirty Dancing is een tijdloos verhaal over het jonge meisje Frances “Baby” Houseman dat tegen haar zin mee moet op vakantie met haar ouders. Ze raakt verveeld en trekt al snel op met de lokale jonge werknemers in het resort. Zij nemen haar mee in de bijzondere wereld van een leven vol dans en plezier. Daar ontmoet ze ook de charismatische en sexy dansinstructeur Johnny Castle die haar de tijd van haar leven bezorgt. De hele film wordt omgezet in een swingende musical waarbij de songs en de bijhorende choreografie centraal staan.

Een wereldwijd fenomeen

De oorspronkelijke film werd gemaakt met een budget van vijf miljoen dollar en werd een enorme kaskraker aan de box office. De soundtracks verkochten bijna 40 miljoen exemplaren en de de hit ‘Time of My Life’ won een Academy Award. De musical Dirty Dancing ging in première op 18 november 2004 in Syndney. De tour die daarop volgde in Australië en Nieuw-Zeeland was helemaal uitverkocht. Na de succesvolle productie in Duitsland volgde de langverwachte première in Londen. De productie verkocht op voorhand al 11 miljoen pond aan tickets, een absoluut record voor West-End.

Info en tickets

De swingende musical gebaseerd op de film waar Patrick Swayze en Jennifer Grey in schitteren toert ondertussen meer dan 10 jaar en is nog tot en met 7 augustus 2016 naar Kursaal Oostende voor in totaal 14 shows.

Tickets zijn nu te koop via www.kursaaloostende.be, telefonisch op het nummer 070/22.56.00 of in de box office van Toerisme Oostende.

Foto's van Dirty Dancing (de show en de aanwezige BV's) kan je bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel!


› Gepubliceerd dinsdag 26 juli 2016 om 23:59 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook