Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Nederlandse singer-songwriter Maaike Ouboter speelt zeven keer in België als support van Novastar

De Nederlandse singer-songwriter Maaike Ouboter verzorgt het voorprogramma van Joost Zweegers' theatertournee in België. Gisteren was ze te gast in De Zevende Dag.

Als uit het niets scoorde Maaike Ouboter ineens een enorme hit met Dat Ik Je Mis. Jaren van observeren en alles noteren in één van haar vele notitieboekjes gingen hier echter aan vooraf. Maaike zingt en verteld over bijzondere ervaringen uit haar eigen leven. Over haar liefde voor de fantasie, en wat haar onhandigheid en warrig hoofd met haar doet. Bijzondere verhalen enenigszins gênante anekdotes uit haar grote verzameling notitieboekjes. En vooral liedjes. Over al die dingen die je tot mens maken.

Zoals ze praat, zo zingt ze ook. Eerst tastend, balancerend. En dan: raak. Zingen is voor Maaike een emotionele kraan opendraaien. Als ze zingt, is ze wie ze is. ‘Alsof er geen velletje tussen zit’, typeert Joost Zweegers. Hij kan het weten. Ruim anderhalf jaar werkte hij met Maaike aan haar debuut. Aan dat debuut werkte ook toetsenist en Britse muziekveteraan Mikey Rowe van The Waterboys, Oasis en Noel Gallagher’s High Flying Birds mee. Dat debuut kwam op 19 juni 2015 uit en dook meteen op #1 binnen in Nederland en op #5 in België. Het verkocht ondertussen 15.000 stuks. Op youtube zagen ondertussen bijna 10 miljoen mensen de clip van "Dat ik je mis". Veelbelovend!


› Gepubliceerd maandag 2 november 2015 om 15:17 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook