Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Nathalie Meskens als bikerbabe in Bowling Balls

Ronkende Harley Davidsons, kale koppen met lange baarden en gevloek bij de vleet. Met een flinke dosis zwarte humor neemt de Vlaamse actiekomedie Bowling Balls de cultuur van de motorbendes op de korrel. Bowling Balls werd de populairste Belgische film van 2014, met meer dan 250.000 bioscoopbezoekers op de teller.

Bowling Balls is een film van regisseur Marc Punt, die eerder al verantwoordelijk was voor de scenario’s van de Vlaamse televisieserie Matroesjka’s en de film Frits & Freddy. De prent heeft een uitgebreide en indrukwekkende Vlaamse cast met onder meer Wim Opbrouck, Peter Van den Begin, Jonas Van Geel, Sven De Ridder, Manou Kersting en Filip Peeters als zware jongens en Charlotte Vandermeersch als politieagente. Nathalie Meskens had met de film haar eerste grote rol op het witte doek te pakken.

De motorclub Bowling Balls wordt geleid door president Mon Dewilde (Wim Opbrouck), een ex-belastingcontroleur. De Bowling Balls spiegelen zich graag aan beruchte bendes zoals de Hells Angels en de Outlaws, al zijn haar leden weliswaar een pak minder heldhaftig. Ze houden zich bezig met de verkoop van gestolen auto's, maar krijgen steeds meer concurrentie van een rivaliserende bende, de Banana Knights. Dat leidt tot hoogoplopende spanningen. Maar het loopt pas echt fout wanneer Bowling Ball Gino (Jonas Van Geel) een amoureuze relatie begint met Tina (Nathalie Meskens), de jongere zus van de president van de Banana Knights.

Bowling Balls op zondag 4 september 2016 om 20.30 bij VTM


› Gepubliceerd woensdag 31 augustus 2016 om 18:14 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook