Sterrennieuws
Evenement | Brussel

› Milow stelt gloednieuw album Modern Heart voor: 2 juni in Reflektor en 3 juni in AB

Verandering. Als er één woord is dat het muzikale traject van Milow het best samenvat, is het dat. Na de pure pop van 'North And South' volgde het meer ingetogen 'Silver Linings', en nu wordt het roer opnieuw drastisch omgegooid met 'Modern Heart', zijn vijfde cd die wéér een ander facet van zijn persoonlijkheid bloot legt. “Dat komt omdat ik er deze keer zeer bewust voor gekozen heb om samen te werken met muzikanten en producers waar ik op het eerste gezicht niet zoveel raakpunten mee heb”, zegt hij daar zelf over.

En dat is niet gelogen. Wie had ooit gedacht dat de singer/songwriter van hits als 'You Don't Know', 'Little In The Middle', 'You And Me (In My Pocket)' en 'We Must Be Crazy' ooit de krachten zou bundelen met het Duitse electroduo Rufus Dipper. Of dat hij de studio in zou gaan met Brian Kennedy, de producer en songschrijver van onder meer Rihanna en Chris Brown. Laat staat dat je hem geassocieerd zou hebben met Grammy Award-winnaar James Fauntleroy, de man die eerder al succes kende als hitleverancier voor Jay-Z, Justin Timberlake, Kendrick Lamar en Beyoncé. Stuk voor stuk referenties die een idee geven van Milow's artistieke ambities. Maar er is meer.

Sinds hij in de Benelux doorbrak met 'You Don't Know' en nadien ook internationaal scoorde met zijn persoonlijke bewerking van de 50 Cent-classic 'Ayo Technology' -zestig miljoen keer bekeken op YouTube, veertig miljoen keer gestreamd op Spotify - is Milow uitgegroeid tot één van de meest populaire artiesten in Europa. Zijn internationale debuutplaat haalde platina in België, Duitsland en Zwitserland, en was goed voor goud in zowel Frankrijk, Nederland als Oostenrijk. Time Magazine wijdde een artikel aan hem, en sinds 2011 won Milow liefst 12 MIA's, de belangrijkste prijzen die je in België als muzikant in de wacht kan slepen.

Het zijn indrukwekkende cijfers, maar ze vertellen slechts de helft van het verhaal. “Ik ben nooit muziek beginnen maken om hits te scoren of geld te verdienen. Voor mij was het in de eerste plaats een manier om te kunnen reizen; om de wereld te zien.” En dat is zo gebleven. Het verklaart alleszins waarom Milow het vertikt om vast te houden aan een veilige succesformule, maar met iedere nieuwe plaat consequent zijn eigen grenzen verlegt. Wie wil blijven evolueren, moet risico's durven nemen. Om het voor zichzelf boeiend te houden, uiteraard. Maar ook omdat het publiek het verdient om keer op keer verrast te worden.

Milow brengt als voorprogramma de jonge Belgische popster Emma Bale mee. Zestien is ze pas, maar ondanks die leeftijd heeft Emma Bale al drie nominaties voor de MIA’s op zak. Haar single ‘Fortune Cookie’ met Milow maakte brokken in de hitlijsten. Neem het van ons aan, Emma Bale is een blijver.

De ticketverkoop voor beide shows start op donderdag 7 april om 10u via www.greenhousetalent.be


› Gepubliceerd dinsdag 5 april 2016 om 11:36 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook