Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Marktrock Vilvoorde 2016 met Stan Van Samang, Clouseau, Regi en K3

Volgende zomer komen er in het weekend voorafgaand aan 15 augustus effectief drie edities van Marktrock in drie verschillende steden. Eerder deze week lanceerde organisator LIVE Entertainment 'Marktrock Aalst', bevestigde ze een 4de editie van 'Marktrock Bilzen', en vandaag werden tijdens een perscoferentie in Vilvoorde de plannen uit de doeken gedaan voor de allereerste editie van 'Marktrock Vilvoorde'.

Op het programma staan op vrijdag 12 augustus 2016 deze topartiesten: Slongs Dievanongs, Gers Pardoel, Stan Van Samang, Clouseau en REGI. Net zoals in Aalst is er ook een samenwerking met Studio 100 voor een allereerste spetterende editie van 'Marktrock for kids' op zaterdag 13 augustus 2013. Alles zal in het teken staan van de 15de verjaardag van Piet Piraat. De kapitein van 'de scheve shuit' zal ook zijn Studio 100 vrienden meebrengen, de nieuwe K3'tjes hebben alvast hun komst bevestigd.

Burgemeester Hans Bonte: “Toen LIVE Entertainment ons contacteerde of we interesse hadden in een editie van Marktrock, hebben we geen moment getwijfeld. Wij zijn verheugd om dit groot muziekfestival in onze stad te ontvangen en hiermee Vilvoorde nog meer op de kaart te zetten als een jonge bruisende stad aan het water!”

Johan Serkeyn, schepen van stad Vilvoorde: “Als stad willen we inzetten op een gevarieerd cultureel aanbod in onze stad. Het programma van Marktrock Vilvoorde sluit naadloos aan bij de andere activiteiten die we tijdens de zomer opzetten. Het wordt het orgelpunt van de zomer! De samenwerking van Stage1800 maakt dit bovendien een festival voor én door Vilvoordenaars.”

Henk Vermeulen van LIVE Entertainment: "Ook in Vilvoorde willen we van Marktrock een bruisend familiegebeuren maken. Dat doen we onder meer met zitplaatsen in onze tribunes, groepstickets aan verminderde tarieven, een editie van 'Marktrock for kids'... We hebben lang nagedacht over het DNA van hoe Marktrock er in 2016 zou moeten uitzien. Ik ben ervan overtuigd dat dit concept in combinatie met deze straffe line-up er 'boenk' op zal zijn! We kijken ook erg uit naar de samenwerking met de collega's van 'Stage1800'. 'Marktrock Vilvoorde' is, zoals de burgemeester tijdens het persmoment zonet zei, ook het festival van de samenwerking."

Rudi Bogaert van Stage1800: "De initiatiefnemers van 'Kerkrock', later 'Stage180'", hadden van meet af aan als voornaamste objectief de socio-culturele dynamiek van de Stad Vilvoorde aan te zwengelen. In de eerste gesprekken tussen Live Entertainment, de Stad Vilvoorde en Stage1800 was meteen duidelijk dat de 3 partijen op dezelfde golflengte zaten. Door deze samenwerking kunnen we een nog groter én beter festivalgebeuren neerzetten in Vilvoorde en de nieuwe wind die door de stad waait verder aanwakkeren. Het is tevens een mooie beloning voor de inzet van zoveel vrijwilligers binnen onze organisatie om samen met LIVE Entertainment en de Stad Vilvoorde in augustus de schouders te zetten onder de eerste editie van 'Marktrock Vilvoorde'."

NIEUW bij Marktrock Vilvoorde: zitplaatsen

Zoals bij de meeste andere stadsfestivals zijn de gewone tickets voor Marktrock Vilvoorde staanplaatsen, maar Marktrock Vilvoorde pakt als familiefestival ook uit met zitplaatsen. Beleef het unieke festivalgevoel in uiterst comfortabele omstandigheden door je eigen plekje te reserveren op de tribune. Voor wie nog meer comfort wil zijn er ook VIP-tickets beschikbaar. Iedereen kan dus volgens zijn eigen keuze en in de best mogelijke omstandigheden genieten van Marktrock Vilvoorde.

Tickets in de verschillende categorieën kunnen vanaf vandaag besteld worden via de website van Marktrock: www.marktrock.com

De zomer van Marktrock wordt dit jaar afgetrapt op vrijdag 12 augustus 2016 en eindigt na 4 festivaldagen op maandag 15 augustus 2016. Naast een editie van Marktrock Aalst zal er volgende zomer ook opnieuw een editie zijn van Marktrock Bilzen. Deze 4de en Limburgse editie zal doorgaan op zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2016. De line-up van Marktrock Bilzen zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden.


› Gepubliceerd donderdag 21 januari 2016 om 17:10 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

maandag 20 augustus 2018 om 13:58 uur

› Pukkelpop is er voor iedereen

zondag 19 augustus 2018 om 12:22 uur

› Pukkelpop 2019 loopt tot zondag 18 augustus

donderdag 16 augustus 2018 om 21:25 uur

› Tourist LeMC heeft nieuws!

donderdag 16 augustus 2018 om 11:30 uur

› Tim Burton op Pukkelpop


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook