Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Marktrock 2016 in Aalst en Bilzen: affiche voor Aalst bekend

Zoals de geruchten reeds deden vermoeden wordt er volgende zomer op maar liefst drie verschillende locaties een editie van Marktrock georganiseerd, zoals de traditie het voorschrijft in het weekend voorafgaand aan 15 augustus. Vandaag kondigen stad Aalst en organisator LIVE Entertainment met trots de geboorte aan van Marktrock Aalst. Twee dagen lang zal er gevierd, gezongen en gedanst worden op de muziek van de grootste Belgische artiesten.

Op het programma op zondag 14 augustus 2016 staan deze toppers: Bandits, Urbanus & De Fanfaar, Natalia, Bart Peeters en Milk Inc. Met deze straffe line-up wil Marktrock Aalst zich meteen dopen tot hét familiefestival van deze zomer. Het moet een bruisend familiegebeuren worden waar de muziek en de beleving centraal staan. Dat doet de organisatie onder meer met twee nieuwe initiatieven. Naast de gewone festivaltickets zullen er ook tickets voor zitplaatsen beschikbaar zijn. Wie het festivalgevoel in alle comfort wilt meemaken, kan zijn eigen plekje reserveren op onze tribune. Zo krijgt Marktrock Aalst een beetje het Sportpaleis-gevoel in openlucht. Daarnaast zijn op maandag 15 augustus 2016 de allerkleinste 'rockers' aan de beurt, want dan wordt Marktrock Aalst omgetoverd tot 'Marktrock for kids'. Een niet te missen 'Studio 100'-feest naar aanleiding van de verjaardag van Mega Mindy. Jong en oud kunnen straks meezingen en dansen op met de hits van K3, Mega Mindy en Piet Piraat.

Dat Marktrock in Aalst is terechtgekomen is de verdienste van schepen Caroline Verdoodt(N-VA). “Ik moet eerlijk zijn, het was echt toevallig, ik had in de krant gelezen dat ze op zoek moesten naar een nieuwe locatie en nam contact op. Dat was informeel maar ik wou eens horen hoe alles in elkaar zit. Een centrumstad als Aalst verdient zo’n initiatief. Het valt ook in de zomer, dat is meteen ook een gezellige periode. Een goede locatie vinden was ook niet moeilijk, we hebben de parking van de Keizershallen en daar kan dit plaatsvinden zonder onnodige hinder”, aldus Caroline Verdoodt. “Ook de Aalsterse verenigingen worden erbij betrokken, ook dat is een meerwaarde. De komende weken wordt de praktische organisatie verder uitgewerkt. We hebben aan de stad ook wel ervaring met grote evenementen”.

Christoph D'Haese, een trotse burgemeester van Aalst: "We vinden het een hele eer dat LIVE Entertainment voor Aalst gekozen heeft als nieuwe uitvalsbasis van het sterke stadsfestival Marktrock. De organisatie is er meteen in geslaagd om een ijzersterke line-up in elkaar te boxen. We kijken nu al reikhalzend uit naar de zomer. Deze stad had nood aan dergelijk evenement. Wij zijn bijzonder verheugd om de gastvrijheid van Aalst aan te bieden aan de organisatoren. Ik krijg nu al, alleen maar heel positieve reaties."

Henk Vermeulen, van organisator LIVE Entertainment: "De collega's en ikzelf kijken er enorm naar uit om Marktrock-geschiedenis te schrijven in dé feeststad van het land, de stad Aalst. Al van bij de eerste gesprekken voel je gewoon: dit zit juist. Ik wil iedereen van Aalst met in het bijzonder burgemeester D'Haese en schepen Verdoodt enorm bedanken voor de warme ontvangst en de gastvrijheid. Dit gaat knallen!"

NIEUW bij Marktrock Aalst: zitplaatsen

Zoals bij de meeste andere stadsfestivals zijn de gewone tickets voor Marktrock Aalst staanplaatsen, maar Marktrock Aalst pakt als familiefestival ook uit met zitplaatsen. Beleef het unieke festivalgevoel in uiterst comfortabele omstandigheden door je eigen plekje te reserveren op de tribune. Voor wie nog meer comfort wil zijn er ook VIP-tickets beschikbaar. Iedereen kan dus volgens zijn eigen keuze en in de best mogelijke omstandigheden genieten van Marktrock Aalst.

Tickets in de verschillende categorieën kunnen vanaf vandaag besteld worden via de website van Marktrock: www.marktrock.com

De zomer van Marktrock wordt dit jaar afgetrapt op vrijdag 12 augustus 2016 en eindigt na 4 festivaldagen op maandag 15 augustus 2016. Naast een editie van Marktrock Aalst zal er volgende zomer ook opnieuw een editie zijn van Marktrock Bilzen. Deze 4de en Limburgse editie zal doorgaan op zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2016. De line-up van Marktrock Bilzen zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden. Wat met die derde locatie van Marktrock? Alle details hierover maakt LIVE Entertainment later deze week bekend.


› Gepubliceerd dinsdag 19 januari 2016 om 16:57 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

maandag 20 augustus 2018 om 13:58 uur

› Pukkelpop is er voor iedereen

zondag 19 augustus 2018 om 12:22 uur

› Pukkelpop 2019 loopt tot zondag 18 augustus

donderdag 16 augustus 2018 om 21:25 uur

› Tourist LeMC heeft nieuws!

donderdag 16 augustus 2018 om 11:30 uur

› Tim Burton op Pukkelpop


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook