Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Maartje Van Neygen geeft uniek kertconcert ten voordele van Music For Life op 23 december 2015

Op 23 december geeft Maartje Van Neygen een uniek kerstconcert in het kader van MFL. Ze zal haar mooiste liedjes zingen uit albums ‘Eerste dauw’ en ‘Brussel-Berlin’. Maar – zoals ze ook op de persvoorstelling deed – zal ze het hele verhaal vertellen, afgewisseld met de liedjes. In het eerste deel ontvangt Maartje auteur Dolores Thijs die het prachtige boek ‘Retour Berlin Ostbahnhof’ schreef en haar jeugdjaren doorbracht in het Oost-Berlijn van eind jaren ‘50. Ze maakte er het regime mee en werd er bovendien verliefd.

“Ich bin ein Berliner… Nog steeds!”, vertrouwde ze Maartje toe.

Ze zal ronduit vertellen en Maartjes vragen beantwoorden over haar vader (die journalist was van een communistische krant) en haar moeder die België, haar thuisland, enorm miste.

Dit wordt een ongelooflijk boeiende avond. Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveer nu!

TICKETS & INFO

Woensdag 23 december - 20 tot 23u
Locatie: De Foyer (De Spiegel) (cc Sint-Niklaas), 9100 Sint-Niklaas
Tickets: 9 euro
Reservaties (beperkte plaatsen) Tel.: 09 386 96 36

Alle medewerkers (artiesten en technici) verlenen gratis hun medewerking.

NIEUWE SINGLE: ZOLANG ER HELDEN ZIJN

Bij het eind van het jaar wil iedereen uiteraard feesten en plezier maken, maar moet je als artiest toch ook even stilstaan bij alle ellende en al het verdriet van het afgelopen jaar. En niemand vergeet de HELDEN, de mensen die iets betekend hebben, de mensen die iets extra gedaan hebben voor anderen.

Dat Maartje Van Neygen niet alleen geloofwaardige, gevoelige liedjes kan zingen, wisten we al langer. Ze staat als een wereldbewuste, geëngageerde jonge vrouw in het leven. Op haar eerste cd 'Eerste Dauw' zong ze o.m. over de Romazigeuners (Angelica) en over kindsoldaten (Murhula). Tijdens haar studie Duits leerde ze de hele problematiek van de Muur kennen en raakte er zo door gefascineerd dat ze er een heel album aan wijdde: 'Brussel-Berlin', haar tweede cd ondertussen.

Dat er ooit een muur stond tussen Oost- en West-Berlijn is voor haar en veel van haar leeftijdsgenoten onbegrijpelijk. En dat er na de Val van de Muur op dit moment nieuwe muren gebouwd worden, daar kan ze echt niet meer bij.

Maar gelukkig is er nog HOOP!

Gelukkig zijn er nog HELDEN!

Maartje zong dit lied voor het eerst in Diksmuide op 11 november op de Ijzerbedevaart.

Het meest aangrijpende lied van haar recente album wordt de eindejaarssingle.

Vanaf vandaag, vrijdag 27/11 te verkrijgen op iTunes!


› Gepubliceerd vrijdag 27 november 2015 om 09:03 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook