Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Maar liefst 45 verschillende producties in Fakkelteater seizoen 2016-2017

Traditiegetrouw stelt Sam Verhoeven, directeur van het Fakkelteater de nieuwe seizoensbrochure voor op een persmoment. Ook deze keer kwamen heel wat acteurs en theatermakers vertellen wat ze zouden brengen in het Fakkeltheater het komende seizoen, notabene het 61e werkingsjaar van het Fakkeltheater. Ruim 45 producties zijn er komend seizoen te gast. Opvallende trend: een bijzonder mooi en gevarieerd aanbod aan musical en muziektheater. En…het theater blijft de hele zomer open. Geen zomerreces dus… Er was ook ruimte voor een mooie primeur in het musicallandschap.

Alle voorstellingen in de nieuwe seizoensbrochure zijn vanaf nu te boeken en tot in het detail op te snorren via de website van www.fakkelteater.be. De kassa in de Reyndersstraat en de theaterkassa blijven natuurlijk ook geopend.

Traditiegetrouw presenteert het Fakkeltheater enkele eigen producties: In samenwerking met het nieuwe theatergezelschap "Het Achterland" brengt het Fakkeltheater: "Viva Minerva!". Een splinternieuwe komedie geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, gebaseerd op de bekende Antwerpse Radio "Minerva". In de hoofdrollen zijn te zien Carry Goossens, Marilou Mermans, Linda De Ridder, Erik Goris, Luc Verhoeven, Brent Pannier en Jasmine Jaspers. Vanaf 1 juli in de Rode Zaal.
"Hotel Vocal" start op 24 september zijn 12e seizoen. Enkele blikvangers zijn Ann Van den Broeck, Ann De Winne, Sandrine en Alice Toen.

In samenwerking met Herman Van Hove is er het café-chantant: "Chansons Charmantes". Elke tweede maandag van de maand opent dit theatercafé zijn deuren en ontvangt een keur van bijzondere muzikale gasten: o.a. Riet Muylaert, Anne Mie Gils, Filip Jordens en Lissa.

Op 30 september is er "Ode An Die Freunde". Met hun nieuwe programma 'A Fine Line' brengen zij licht klassiek tot popmuziek en musical.

Op zaterdag 1 oktober gaat de nieuwe monoloog van Kurt Defrancq in première: "De Onderkant Van De Hemel". Geschreven door Gerrie Van Rompaey en Lucas Coesens, geregisseerd door Sébastien De Smet.

In april 2017 gaat in de Zwarte Zaal de nieuwe productie: "Vergeet Me Niet" in première. Samen met Rikkert Van Dijk, Carry Goossens, Manu Jacobs en Ann De Winne maakt het Fakkeltheater een productie over dementie. Vanaf 6 april 2017 te zien in de Zwarte Zaal.

Daarnaast zijn er flink wat opvallende nieuwe gastproducties in het Fakkelteater. Een mooie mix van theater, comedy, musical en jeugdvoorstellingen. Loge 10 Theaterproducties brengen 3 nieuwe producties; Op 9 maart 2017 gaat "Toen Waren Er Nog Nul" in première, één van de bekendste en spannendste thrillers van Agatha Christie. Vanaf 9 maart 2017 in de Rode Zaal. Vanaf 19 april 2017 is "Oliver Twist" te zien in de Rode Zaal. Een topcast aangevoerd door Aron Wade in de rol van Fagin. Vanaf 31 mei 2017 speelt "Het Kerkhofclubje" in de Rode Zaal, met Leah Thys, Marleen Merckx, Ann Pira, Ann De Winne en Erik Goris.

Uitgezonderd. brengt "Blind Date". met Karen Damen, Kurt Rogiers, Peter Van Asbroeck, Manou Kersting en Aron Wade. Vanaf 5 januari 2017 in de Rode Zaal.

Paljas Producties brengen 2 producties: "Oude Koeien" een cabareteske voorstelling met Vera Puts en Karin Jacobs in de hoofdrollen. In mei brengen Marleen Merckx en Annemarie Picard een herneming van hun succesvoorstelling "Vriendinnen".

Tableau nr. 1 brengt volgend seizoen een herneming Op 3, 4 en 5 februari met Bert Cosemans, Bill Barberis en Bart Van Avermaet in "Ping Pong - not a game for boys".

Theater Zeemanshuis brengen 4 nieuwe producties met"Keerpunt, Visiting Mister Green", een absolute feelgood-tragikomedie, "Den Overval Op Orval" en "Bungeejumpen voor acteurs": verrassend improvisatietheater.

Het Huis Van Take Twee brengt de populaire komedie "Au Bouillon Belge", "Die Van Hier Neffe" en de komedie "Mafkegels", met onder andere Dorothy Wuyts in de hoofdrol.

Bij Theater M speelt Griet Stevens de monoloog "De Kunst Van Het Ruzie Maken" en er is ook de productie "Vakantieliefdes" met Marilou Mermans. Voor het derde jaar op rij is er "Luc Caals Trakteert" in de Zwarte Zaal.

TRENDING: RUIM EN GEVARIEERD AANBOD AAN MUSICAL EN MUZIEKTHEATER

Judas TheaterProducties brengt volgend seizoen 2 nieuwe producties op de planken van de Rode Zaal. Op 18 november 2016 gaat de musical "De Rozenoorlog" in première, gebaseerd op de roman van Warren Addler: "The War Of The Roses". Vechtkoppel van dienst is Lucas Van den Eynde en Maike Boerdam, bijgestaan door Myriam Bronzwaar, Marc Lauwrys en Laura Seys in regie van Frank Van Laecke.

Op 10 februari 2017 gaat de musical "Kiss Of The Spider Woman" in première. Een Belgische première. De musical dateert uit 1989 en werd geschreven door de makers van "Cabaret" en "Chicago". In primeur werden de eerste castleden bekend gemaakt: Ann Van den Broeck als Spider Woman en Jan Schepens als Molina.

Ook So What? Productions, Click en Muziektheater Promitheus brengen opvallende, veelbelovende muziekproducties.

Er is ook nog een mooi aanbod aan Jeugd en andere voorstellingen.

PRAKTISCHE INFORMATIE


De seizoensbrochure 2016-2017 is te verkrijgen aan de kassa van het Fakkeltheater en alles is tevens te consulteren op hun website.

Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via 070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Reyndersstraat 7 te 2000 Antwerpen.


› Gepubliceerd dinsdag 31 mei 2016 om 21:27 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Theater

zaterdag 3 november 2018 om 12:00 uur

› Liever Geen Geld in première in EWT-Theater


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook