Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Lost Frequencies breekt record

Lost Frequencies kan je aan het werk zien zaterdag tijdens Brussels Summer Festival en op zondag op de Lokerse Feesten maar nog meer fijn nieuws voor Felix De Laet. Lost Frequencies scoort met zijn eerste drie singles een nummer 1-hit in Vlaanderen en breekt zo een record.

“Dat is nog nooit gebeurd voor een Belgische artiest,” zegt Sam Jaspers, directeur van Ultratop. “Alleen Freddy Breck haalde in de jaren ’70 ook de eerste plaats met zijn drie eerste hits in Vlaanderen. Zo haalt Felix weer een mooi Ultratop-record nadat hij eerder dit jaar ook al de eerste Ultratop Streaming Award had gewonnen.”

Felix De Laet stond vijf weken bovenaan met zijn debuutsingle ‘Are You With Me’ en vervolgens nog eens vijf weken met de opvolger ‘Reality’. Nieuwe hit ‘Beautiful Life’ had er tien weken voor nodig, maar verdreef deze week Justin Timberlake na niet minder dan elf weken van de top.

Het meeste aantal nummer 1-hits staat nog steeds op naam van Abba. Zij haalden 14 keer de top, Michael Jackson scoorde 10 nummer 1-hits en Will Tura 9.

De officiële Ultratop singles chart gaat mee met de tijd en combineert sinds begin dit jaar naast de gerapporteerde downloadverkopen ook de officiële streamingaantallen en airplaymetingen.

Je vindt de charts elke vrijdagnamiddag op de officiële website www.ultratop.be.
De charts worden gemaakt via de officiële metingen van GfK en RadioMonitor.


› Gepubliceerd woensdag 10 augustus 2016 om 16:19 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Muziek

donderdag 27 december 2018 om 10:00 uur

› NTREK dropt track met heel veel West-Vlaamse rappers

woensdag 26 december 2018 om 13:00 uur

› Retro Arena week bij TOPradio


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook