Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Lindsay: De mensen willen nog altijd cd's, dat is toch duidelijk

In ons land waren de verkopen van fysieke cd's tijdens de eerste zes maanden van 2016 goed voor 24 miljoen euro. Ondanks de sterke groei van muziekstreaming, haalt de muziekbusiness nog steeds het grootste deel van zijn omzet (45 %) uit de verkoop van het tastbare product, zo leren ons de cijfers die de Belgian Entertainment Association begin deze maand publiceerde.

Velen voorspellen al jaren het einde van het blinkende schijfje, maar daar is zangeres Lindsay het niet mee eens: "Na afloop van mijn optredens komen mensen massaal naar de fanstand waar ze mijn nieuwste muziek kopen. Er zijn nog altijd heel veel mensen die een cd'tje willen hebben, zeker in het populaire segment waarin ik actief ben. De drempel om te downloaden of te streamen is voor een groot deel van mijn publiek toch wat te hoog. Ze willen echt iets tastbaars mee naar huis nemen. Een cd die ze zowel thuis, onderweg in de auto, of op eender welke plaats kunnen afspelen. Het is onvoorstelbaar hoeveel vragen ik de laatste weken al gekregen heb van mijn fans over wanneer mijn nieuwe single ‘De grootste liefde’ beschikbaar is op cd. Vorige week stond hij op één in De Vlaamse Top 10 van MENT TV en mensen sturen mij mails of klampen mij aan met de vraag; “wanneer verschijnt je album, zodat we dit liedje ook op cd kunnen kopen?”

Lindsay is - samen met nog enkele collega's - dan ook een vurige pleitbezorgster voor het behoud van het muziekschijfje. "De mensen willen nog altijd cd's, dat is toch duidelijk! We kunnen niet blind zijn voor de digitale (r)evolutie die zich rondom ons afspeelt, maar dat wil niet zeggen dat we nu plotseling moeten stoppen met het aanbieden van cd's, integendeel. Zolang het kan, blijf ik dat doen en net daarom vind ik het ook belangrijk om de mensen die cd's verkopen te ondersteunen. Volgend jaar breng ik een nieuwe album uit en opnieuw zal dat gepaard gaan met heel wat signeersessies en instore optredens. Ik vind dat belangrijk, omdat je op die manier persoonlijk in contact blijft komen met je fans en omdat je aanwezigheid op zo'n sessie voor hen ook effectief het verschil maakt."

In afwachting van de nieuwe Lindsay-cd, is haar nieuwe single 'De grootste liefde', digitaal te koop en te beluisteren via streaming.


› Gepubliceerd zondag 2 oktober 2016 om 13:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Muziek

vrijdag 19 april 2019 om 13:46 uur

› Nieuw release voor Warhola: Look At Me

vrijdag 19 april 2019 om 13:44 uur

› Nieuwe single voor Portland: Expectations

donderdag 18 april 2019 om 19:00 uur

› Nieuwe zomersingle voor Jo Vally: Wij Leven Nu

vrijdag 12 april 2019 om 00:00 uur

› Ebe Mogyoros lanceert eerste single Alles Min Eén

donderdag 11 april 2019 om 17:00 uur

› Gloednieuwe single voor Micha Marah: Turks Fruit


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook