Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Laatste editie La Fiesta ter ere van Digno Garcia

Diego Garcia, zoon van de betreurde Digno Garcia, organiseert dit jaar met de vzw Cascada voor de allerlaatste keer 'La Fiesta Garcia para Siempre’ in het Okapi Forum te Aalst. En dit volgens de beproefde traditie waarmee in 1994 de reeks mee werd gestart: Vlaamse en Lationo-artiesten brengen hun beste nummers in een feestelijke, zuiderse sfeer. Het werd telkens een passend eerbetoon aan Digno Garcia, de legendarische Paraguayaanse harpist en componist die in Europa bekend werd met het trio Los Paraguayos.

Digno Garcia overleed aan een hartfalen in 1984. In 1994 kwam postuum de eerste CD uit, nadat hij bij leven 80 eigen nummers schreef en 40 LP’s uitbracht. Datzelfde jaar ’94 werd in Geraardsbergen, zijn woonplaats, het eerste herdenkingsconcert gehouden onder de naam “Digno Garcia Para Siempre”. Vanaf 1997 verwierf de concertformule een vaste plaats op de kalender van het Okapi Forum te Aalst.

“Het is mooi geweest, jaar in en jaar uit”, zo stelt Diego Garcia, “maar de tijden en het muzikale landschap veranderen. In de loop van de jaren zijn de meeste Vlaamse artiesten bij ons langs geweest om te tonen dat zij ook met live Spaanse versies van eigen nummers en interpretaties van latino-klassiekers meer dan overeind bleven. Maar we nodigden ook internationale namen uit. Vele duizenden fans van Digno Garcia genoten ieder jaar van de prachtige live versies van Guantanamera, La Felicidad, Brigitte Bardot e.a…. Nu hebben we beslist dat het tijd is om in schoonheid afscheid te nemen.”

Voor deze laatste editie wordt uitgepakt met een prachtig programma!

Gewoontegetrouw zullen Los Carios, de ex-begeleiders van Digno Garcia, opnieuw een reeks bekende hits van Digno brengen zoals Guantanamera, La Felicidad, Amor Amor, La Bamba e.a…. Gino Cam Cole, pianovirtuoos uit Geraardsbergen die Digno Garcia goed gekend heeft, zal een prachtige selectie klassiekers brengen op de Hammond. De winnaar van ‘Belgium’s Got Talent 2013’ Michael Lanzo brengt enkele hits uit zijn nieuwe CD die voor een geweldige spaanse sfeer zullen zorgen. Marijn De Valck zingt speciaal voor La Fiesta enkele bekende Franse klassiekers en heeft nog enkele verrassingen in petto die avond. Laura Jottay & Frank Zegels, die inmiddels zowel Nederlands als Benelux Kampioen werden in de All Round Discipline stijldansen, gaan enkele prachtige latin dansacts brengen. De finalist van The Voice 2014, Robby Longo, is ook van de partij en brengt een selectie van de mooiste country klassiekers; ‘Country Roads Take me Home’, ‘Wagon Wheel’, ’Let your love flow’….

Naast deze veelbelovende selectie van artiesten boekte Diego tevens dé gepaste topgroep om La Fiesta in sfeer en ambiance af te sluiten: MIGUEL FERNANDEZ & THE GYPSY GUITARS!; een formatie van eigen bodem met échte Spaanse flamenco-gitaren ! Zij brengen de grootste flamenco-klassiekers van o.a. Gypsy Kings waaronder Bamboleo, Djobi Djoba, Volare, Amor de mis Amores, Baila Me… Dit staat garant voor een adembenemende finale !

Info en tickets


Waar: Okapi Forum Aalst, Albrechtlaan 115
Wanneer: 16 oktober 2015, 20.00u.
Tickets aan 29€ (gewone zitplaats) en 34 €(business-seat)
Reserveren: 053/72 38 11 of via www.ccdewerf.be
Vip-arrangementen te reserveren via GSM: 0477/844 968


› Gepubliceerd zondag 11 oktober 2015 om 18:12 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook