Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Koppen XL over online liegen

Deze week brengt Koppen XL de reportage 'Online liegen'. ‘We liegen sneller online' en "Iedereen liegt op het internet.' Tot die conclusies komt een recent Amerikaans onderzoek. Maar waarom is er zo’n groot verschil tussen onze online wereld en het echte leven? De Britse online ster Emily Hartridge gaat op onderzoek uit. Al die online leugens brengen haar naar de donkere kant van het internet.

Waarover liegen we?

Een recent Amerikaans onderzoek komt tot de conclusies dat mensen online sneller liegen, en dat iedereen zich online wel eens aan een leugen bezondigt. Mensen nemen in e-mails en chatgesprekken veel vaker een loopje met de waarheid dan in gewone face-to-face gesprekken. En ook onze facebook-profielen stellen ons beter voor dan wie we echt zijn.

Op datingsites liegen vrouwen het meest over hun leeftijd, mannen over hun inkomen, en over het gewicht is bijna niemand eerlijk. Toch is dat bij het online daten geen goed idee. Want wanneer je op het internet echt de liefde zoekt, komt de waarheid uiteindelijk toch aan het licht en is een goede start alvast verknald.

'Fakebook'

Maar waarom liegen mensen veel sneller online dan in het echte leven? Dat onderzoekt de Britse online ster Emily Hartridge. Mooi van nature, en toch geeft ze toe enkel haar betere ik op het net te zetten. In plaats van Facebook zou je het beter 'fakebook' noemen, stelt ze al snel vast. Het lijkt onschuldig, maar al dat liegen verbergt ook de donkere kant van het internet.

Koppen XL, gepresenteerd door Danira Boukhriss Terkessidis: op maandag 7 september om 21.30 uur op Eén.


› Gepubliceerd zondag 6 september 2015 om 12:34 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook