Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Koen vindt een Kris

De kogel is door de kerk: we weten eindelijk wie Kris Wauters zal vervangen tijdens Radio 2 Zomerhit komende zondag in Blankenberge. Die eer is weggelegd voor de 26-jarige Michael Asnot uit Schoten. Michael heeft een bachelor gitaar behaald aan de pop- en rockshool in Hasselt. Muziek is dan ook zijn passie.

Michael heeft zich ingeschreven omdat hij Clouseau als een van de grootste Vlaamse bands ziet. De voorliefde van Clouseau werd hem met de paplepel meegegeven, want zijn mama is een grote Clouseau-fan. Bovenaan zijn bucketlist staat dan ook meespelen met de band van Clouseau. Een droom die nu werkelijkheid wordt!

Toen Koen en Kris gevraagd werden om op te treden tijdens Radio 2 Zomerhit stelde zich meteen het probleem dat Kris niet aanwezig kon zijn, omdat hij die dag op de Olympische tribunes in Rio de Janeiro zit. Daarom bundelden Clouseau en 1000 zonnen hun krachten om op zoek te gaan naar een eenmalige vervanger voor Kris. Het werd een spannende afvalrace tijdens 1000 zonnen. Uit de 50 begenadigde zangers-gitaristen werden zes talenten geselecteerd om auditie te doen. Na een bloedstollende finale tussen Michael en Simon De Bauw, kozen Koen en Kris voor Michael.

Koen: "Het verschil was dat Michael echt een optreden gaf, terwijl we bij Simon meer het idee hadden dat hij een auditie deed."

Kris: "Michael gaf een heel energiek optreden. Of hij op mij lijkt? Hij heeft ook een baard.
Koen, met een knipoog: Ja, maar hij is wel wat jaartjes jonger."

Michael zelf kan ook niet wachten om zondag op het podium in Blankenberge te staan: "Dit wordt een van mijn belangrijkste en memorabele optredens. Als freelance muzikant heb ik onder andere op Suikerrock gestaan, maar met Clouseau spelen wilde ik als kind al heel graag. Tijdens mijn studie muziek had ik op een gegeven moment een dipje: wil ik dit nog wel? Mijn ouders zeiden toen dat als ik nog iets harder mijn best zou doen, ik misschien ooit met Clouseau zou kunnen spelen. Nu gaat dat echt gebeuren, ongelooflijk!"


› Gepubliceerd donderdag 18 augustus 2016 om 21:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook