Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Kobe Ilsen volgt Carl Huybrechts op tijdens Night of the Proms

De zoektocht naar een presentator voor de nieuwe Night of the Proms is afgerond. Vlaams televisiepresentator Kobe Ilsen neemt tussen 13 en 21 november de fakkel over van Carl Huybrechts, tot nu toe de vaste presentator van Night of the Proms. Ook Natalie Imbruglia, Joe Jackson, Scala, Basement Jaxx, Gavin DeGraw, John Miles en tenor Fernando Varela tekenen present op de 31e editie in het Antwerps Sportpaleis. Met de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche staat na 25 jaar vakmanschap van Robert Groslot voor het eerst een vrouw aan het hoofd van symfonisch orkest Il Novecento op Night of the Proms.

De bekendmaking van Kobe Ilsen als nieuwe presentator op Night of the Proms maakt een eind aan de zoektocht naar een opvolger voor Carl Huybrechts. Eerder raakte reeds bekend dat Huybrechts na 30 edities en meer dan 600 shows op de teller dit jaar de fakkel doorgeeft aan jong talent. Na een zoektocht van enkele maanden viel de definitieve keuze op de 33-jarige Kobe Ilsen, die er naar eigen zeggen “ongelofelijk veel zin” in heeft om de concerten van Night of the Proms in het Sportpaleis te presenteren.

Geen wit konijn

Presentator Kobe Ilsen is vooral bekend van het televisieprogramma ‘Volt’, dat in 2010 de award voor ‘Best creative feature’ wegkaapte op de AIB Media Excellence Awards, maar ook van reportages in ‘Vlaanderen Vakantieland’ en presentatiewerk op de ‘Nacht van de Vlaamse Televisiesterren’. De mediacarrière van Kobe begint na zijn studies journalistiek, in 2004, wanneer hij op Studio Brussel tot radiopresentator wordt verkozen en het programma ‘Was het nu ’70, ’80 of ’90’ mag presenteren. Een paar jaar later verrast hij opnieuw met een gastrol in de populaire televisieserie ‘Flikken’.

Naar goede gewoonte is ook dit jaar de kalender van de Zwijndrechtenaar stevig gevuld. Zo leent hij zijn gezicht aan de campagne voor bloedinzameling van het Rode Kruis, waarvoor hij in mei nog de 20km door Brussel liep. Binnen enkele weken neemt hij het op tegen onder andere Kim Clijsters, Sven Ornelis en Stan Van Samang in de televisiequiz ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Gelukkig vond hij ook nog de tijd om het presentatorschap van Night of the Proms op zich te nemen.

Grondige restyling Night of the Proms

Nu alle solistennamen en de opvolgers van Carl Huybrechts en Robert Groslot bekend zijn krijgt de nieuwe Night of the Proms verder vorm. “Na 30 fantastische edities achten we de tijd rijp voor een aantal inhoudelijke veranderingen en om een aantal nieuwe elementen in de show te introduceren”, aldus Jan Vereecke, producent van Night of the Proms. “Hiervoor riepen we een heuse denktank in het leven waarin we hebben getracht om - vertrekkend van een blanco blad – nieuwe manieren te vinden om klassieke en moderne muziek met elkaar te verbinden. Of korter gezegd: hoe kunnen we met Night of the Proms ook de volgende 30 jaar onze bezoekers blijven verrassen?”

“Met zowel externen (Thomas Vanderveken, Robin Ibens en Ignace D’Haese) als interne medewerkers (Flor Boey, Lode Vereecke en mezelf) zijn we deze zomer met de reeds bekende elementen beginnen puzzelen aan het showverloop. Daarnaast verwerken we regelmatig feedback of ideeën van onze dirigente Alexandra en de artiesten zelf. Op dit moment hebben we al een welomlijnd beeld van hoe de show ineen zal zitten, maar we blijven uiteraard nog wel even verder sleutelen. Nieuwsgierigen kunnen de komende weken meer nieuws verwachten, al zullen we nog enkele verrassingen laten voor de shows zelf!”

Info en tickets

Night of the Proms 2015, in het Antwerpse Sportpaleis op vrijdag 13, zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 49,50 euro via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com. Groepsvoorwaarden en groepsboekingen (+10 personen) via groepen@sportpaleisgroep.be of 03/400.60.44. Relatiemarketingarrangementen voor bedrijven via www.notp.com/belgie/vip.


› Gepubliceerd dinsdag 15 september 2015 om 19:21 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook