Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Ivann levert met nieuwe single Ik geloof in jou een huzarenstukje af

‘Impressionant!’, ‘Zelden zoiets meegemaakt!’, het zijn maar twee van de vele uitspraken van collega-artiesten wanneer ze Ivann’s nieuwe single ‘Ik geloof in jou’ te horen krijgen. De Antwerpenaar heeft weer eens gestunt. Na de ‘Magneet’-video met de pas uit de kast gekomen politicus Johan Verstreken, heeft Ivann twee dagen non-stop in de studio gezeten om alle stemmetjes van zijn gospelkoor en backings voor zijn rekening te nemen. Het was een berekende gok, want Ivann heeft tonnen ervaring met het inzingen van backing vocals en ander studiowerk.

“We wisten dat het tricky was, maar ik heb het er toch op gewaagd om meer dan 50 verschillende stemmetjes en toonhoogtes aan te nemen, tijdens de opnames van ‘Ik geloof in jou’. In de originele versie van Rachel Platten zit ook een groot gospelkoor. Even heb ik met producer Lex de Groot overwogen om een Vlaams equivalent aan te spreken, maar finaal zijn we de uitdaging aangegaan om alle stemmen voor mijn rekening te nemen. Dat was afzien! Voortdurend heb ik gezocht naar de juiste intonatie en klank. Maar dankzij het werk van Lex is het gelukt om een sterke song af te leveren.”

Met ‘Ik geloof in jou’ blijft Ivann zijn Nederlandstalige carrière verder uitbouwen. Bewust kiest hij opnieuw voor een uptempo song die traag begint maar uitgroeit tot iets krachtig. Ivann’s nieuwste is gebaseerd op ‘Stand By You’, een song die terug te vinden is op de debuut-cd ‘Wildfire’ van de Amerikaanse zangeres Rachel Platten. “In Europa heeft ze nog heel wat werk om qua populariteit te wedijveren met Rihanna, Britney Spears of Beyoncé, maar de song, haar krachtige stem en het gospelkoor waren voor mij de doorslaggevende argumenten om een Vlaamse versie op te nemen.”

“’Ik geloof in jou’ sluit voor mij nauw aan bij ‘Ik kan de hele wereld aan’, één van mijn vorige singles. Je kan die liedjes weliswaar niet helemaal met elkaar vergelijken, maar inhoudelijk hebben ze alvast met elkaar gemeen dat de liefde centraal staat. ‘We gaan het samen redden want ik geloof in jou en jij bent sterker dan je denkt’. Ook al is het lastig, je mag vooral niet denken aan opgeven. Dat is de boodschap die ik tekstueel wil meegeven”, zegt Ivann enthousiast.

Vanaf deze week is ‘Ik geloof in jou’, de nieuwe single van Ivann, digitaal te koop en te beluisteren via streaming.


› Gepubliceerd donderdag 6 oktober 2016 om 10:30 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Muziek

vrijdag 16 augustus 2019 om 13:00 uur

› Nieuwe single voor Eefje de Visser: Lange Vinnen

vrijdag 16 augustus 2019 om 10:00 uur

› Blackwave. lanceert nieuwe single Up There

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› David Vandyck scoort in Nederland

woensdag 14 augustus 2019 om 12:00 uur

› Nieuwe single voor Wim Leys: Dan Toch Liever Vrij


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook