Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Het huis: negen intrigerende portretten, van onder andere Sven Nys, Natalia en Erik Van Looy

Vanaf dinsdag 29 november graaft Eric Goens opnieuw 24 uur lang in de ziel van negen bekende en intrigerende Vlamingen in Het huis. Na het erg gesmaakte eerste seizoen, dat gemiddeld 1.097.478 kijkers (Live+6) bereikte, geven in deze reeks onder andere ex-wielrenner Sven Nys, zangeres Natalia en regisseur Erik Van Looy zich bloot.

De Vlamingen laten zich 24 uur lang samen met Eric opsluiten in Het huis, op een onbekende locatie ver weg van alles en iedereen. Het resultaat is een unieke inkijk en een portret in de persoonlijkheid van mensen van wie je eigenlijk veronderstelt alles te weten. Zo zal Sven Nys straks de Vlaamse kijker ontroeren en verbazen: "De eerste die jou een ijskonijn noemt, krijgt van mij een dzjoef op z’n bakkes" geeft Eric Goens als afscheidsboodschap mee aan Sven na 24 bewogen en ontroerende uren in Het huis.

Het huis ondergaat voor het tweede seizoen enkele wijzigingen: een aantal kamers krijgen een nieuwe look, maar het basisconcept blijft ongewijzigd. In de sportkamer wordt de biologische leeftijd van elke gast getest, in de kinderkamer worden de gasten ondergedompeld in hun jeugdjaren, in de gastenkamer ontvangen ze rond etenstijd de mystery guest, en in de biechtkamer blikken ze terug op de recente passage in Het huis.

De gastenlijst oogt indrukwekkend en veelbelovend. Zo ontvangt Eric Goens de komende weken ex-wielrenner Sven Nys, zangeres Natalia en regisseur en presentator Erik Van Looy. Later komen ook (in willekeurige volgorde) Stan Van Samang, Marleen Merckx, Philippe Geubels, Pascale Naessens, Rudi Vranckx en Tom Waes langs.

Aflevering 1: Sven Nys

Iedereen kent Sven Nys. Of beter gezegd: iedereen denkt Sven te kennen. En toch laat hij in Het huis een heel andere kant van zichzelf zien. Kwetsbaar, en enorm dankbaar voor alles wat hij bereikt heeft en iedereen die hem daarbij gesteund heeft. De wielrenner houdt het niet droog wanneer hij in de kinderkamer met zijn jeugdfoto's wordt geconfronteerd: "Ik schiet vol van geluk. Ik besef heel goed dat ik veel kansen gekregen heb van mijn ouders."

Sven Nys zou Sven niet zijn als hij zijn sportieve kant niet laat zien in Het huis. In een zelfgebouwd parcours door de tuin nemen hij en zijn kameraad Sven Vanthourenhout het tegen elkaar op. En ook in de sportkamer geeft Sven alles. "Je kan het geloven of niet, maar dat doet ongelooflijk deugd dat ik nog eens gezweet heb, hè."

Het huis: vanaf 29 november elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.


› Gepubliceerd donderdag 17 november 2016 om 13:06 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

zondag 28 oktober 2018 om 19:00 uur

› Niveau 4 op VIER

vrijdag 31 augustus 2018 om 10:51 uur

› Studio 100 TV blaast 10 kaarsjes uit

maandag 20 augustus 2018 om 14:03 uur

› Zaad online besteld en thuis geleverd in Telefacts Zomer


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook