Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Het huis met Jeroen Meus

In Het huis is het morgenavond de beurt aan Jeroen Meus. Tv-kok, auteur, en ondernemer. Omsingeld door worsten, gegijzeld door zijn gsm, omstuwd door zijn personeel. Het had iets van een ontvoering toen Eric Goens Jeroen Meus vlak na de opstart van zijn nieuwe horecazaak in Leuven ging ophalen om 24 uur van de aardbol te verdwijnen: “Mag ik nog één telefoontje doen?”

Minder dan een uur later vervelt Jeroen Meus in Het huis tot ‘Jerre’ en komt hij ontroerend mooi tot rust. Hij maakte intussen meer dan 1.000 afleveringen van Dagelijkse kost en verkocht meer boeken dan… Hugo Claus. Maar eigenlijk was hij voorbestemd om te mislukken, zijn schoolresultaten waren ronduit dramatisch. “Dertien vakken, elf buizen. Alleen voor lichamelijke opvoeding en godsdienst was ik geslaagd.”

Zijn zoon blijkt een miniversie van de vader te zijn. “Zijn juffrouw zei onlangs: ‘Hij maakt graag de tekening, maar hij kleurt ze niet graag in.' Dat is de perfecte metafoor voor hoe ik in het leven sta. Ik bedenk graag dingen, maar ik ben ze even snel weer beu.”

In de jeugdkamer blijkt hoe Jeroen bijna idolaat naar zijn zoon opkijkt. De simpele confrontatie met een foto van Georges blijkt hem al tot tranen toe te bewegen. “Moet iedereen hier bleiten, of ben ik de enige?” Jeroen Meus zoals we hem nooit eerder hebben gezien.

Ook de ontmoeting met de gast zorgt voor een verrassende wending. Van maandag tot donderdag zijn ze elkaars concurrenten op Eén en VTM, maar in Het huis staan Jeroen Meus en Sofie Dumont voor het eerst samen achter het fornuis. Pikant detail: met wisselend succes.

Het huis met Jeroen Meus: dinsdag 3 november om 20.40 uur op Eén.


› Gepubliceerd maandag 2 november 2015 om 15:43 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook