Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Groots charity techno evenement in IKON Antwerp ten voordele van de vluchtelingen uit Syrië

De vluchtelingencrisis die Europa momenteel ondergaat laat niemand ongemoeid. We zijn tegenwoordig ongevoelig geworden voor beelden van oorlog, executies en bomaanslagen, maar toen er kinderlijkjes aanspoelden aan Europese kustlijnen, werd het duidelijk dat die mensen echt in nood verkeren en hulp en onderdak nodig hebben.

Na een emotionele oproep van vrouwelijk techno icoon Ida Engberg om een charity technofeest te organiseren, werd er geen seconde getwijfeld bij de mensen van IKON Antwerp. Er werd wat heen en weer gebeld en ge-smst en het was al snel duidelijk: er moest en zou een groots techno event op poten gezet worden waarbij alle opbrengsten zouden gaan naar hulp voor de huidige golf aan vluchtelingen. Techno For Humanity was een feit.

Het initiatief werd onwaarschijnlijk goed onthaald. De grootste techno artiesten van het moment zeiden dadelijk toe om gratis te komen spelen. Internationale gespecialiseerde pers was laaiend enthousiast en de grootste en bekendste spelers uit de internationale scene betuigden onmiddellijk hun steun.

Het feest zal doorgaan op donderdag 17 september in IKON te Antwerpen, de nieuwe evenementenlocatie in de gebouwen van de voormalige NOXX vanaf 21u. Er zijn drie zalen open met als headliners Adam Beyer, Ida Engberg, Davide Squillace, Matthias Tanzmann, Guti, Marc Houle, Heidi, Christian Smith,Yousef en Marco Faraone. België wordt vertegenwoordigd door RENEE, Tofke, Ugur Yurt, Raw District en Kapibara. De internationale topartiesten zijn normaal 4 tot 6 maanden op voorhand volgeboekt, maar hiervoor maakten ze graag een plaatsje vrij in hun agenda. Vandaar ook dat het feest op een donderdag doorgaat.

Het event zal ook een live stream videofeed uitzenden via het Be-at.tv platform, zodat mensen uit de hele wereld kunnen meefeesten. Tijdens het event kan je ook een steunvoucher kopen via een online ticketingmodule. Op die manier kan iedereen toch meewerken aan een optimale opbengst, ook als je niet kan komen! Elke bezoeker krijgt bovendien een uniek 3D geprint souvenir.

De opbrengsten gaan integraal naar de volgende vier hulporganisaties:

Médecins Sans Frontières (MSF) International: providing emergency health services and clean drinking water
Migrant Offshore Aid Station: dedicated to preventing migrant deaths at sea
International Rescue Committee: improving living conditions by setting up camps
The UN Refugee Agency (UNHCR): providing water, mosquito nets, tents, healthcare


› Gepubliceerd maandag 7 september 2015 om 08:54 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook