Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Grease in maart en april in Antwerpen en Gent

In maart en april 2016 is een gloednieuwe Vlaamse versie van ‘Grease’ te zien in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent. Deze productie van de onverslijtbare klassieker - in een hedendaags (leren) jasje voor een nieuwe generatie - heeft een cast om u tegen te zeggen. Matthew Michel en Helle Vanderheyden ‘gaan voor elkaar’ als Danny en Sandy. Jo Hens (Kenickie) brengt dan weer Charlotte Campion (Rizzo) serieus in de problemen.

Music Hall en Stage Entertainment Nederland brengen, zeven jaar na de vorige Vlaamse versie, dé onsterfelijke hitmusical terug naar Antwerpen en Gent. Hoewel hij al dateert van 1972, is 'Grease' nog altijd een absolute publiekslieveling. Het romantische verhaal van Sandy en Danny, en natuurlijk klassieke songs als ‘You’re The One That I Want’, 'Hopelessly Devoted To You’ en 'Sandy', doen het publiek nog steeds dromen.

DE CAST

Helle Vanderheyden speelt Sandy, het verlegen meisje dat zich transformeert tot een vamp. De Antwerpse Helle studeerde Muziektheater aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en was meteen na haar studies te zien in de musicals ‘The Producers’ en ‘Domino’. Ze verleende ook haar medewerking aan ‘Assepoester, de sprookjesmusical’ en is momenteel te zien als Spiegel in ‘Sneeuwwitje, de sprookjesmusical’. Op televisie speelt ze studente Martha in ‘De Kotmadam’ (VTM), en in ‘Geubels en de Belgen’ (Vier) was ze de vrouw van Philippe Geubels. Helle speelde ook gastrollen in ‘Binnenstebuiten’, ‘Kosmoo’ en ‘Familie’. Bij de kinderen is Helle ongetwijfeld vooral bekend als Prinses Iris in de tv-reeks ‘Prinsessia’ van Studio 100.

Matthew Michel, stoere Danny met een peperkoeken hart, behaalde een bachelor Muziektheater aan de Fontys Hogeschool en volgde er ook een Master of Music. Als kind was hij al te zien in ‘Pinokkio’, ‘Kuifje en de Zonnetempel’ en heel wat Studio 100-producties. Na zijn opleiding speelde hij mee in onder andere ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, ‘Shrek’, ‘Lelies’ en ‘Jip & Janneke’. Voor zijn rol als Vallier in ‘Lelies’ ontving hij de Vlaamse Musicalprijs voor Aanstormend Talent. Binnenkort zie je hem als dansleraar Vince Petrelli in de Ketnetmusical ‘Kadanza Together’. Momenteel trekt Matthew ook het land door als een van de frontleden van de Ketnetband. Tieners kennen Matthew als Daan uit ‘On Tour’ (Disney Channel) en vooral Brandon uit ‘Ghostrockers’ (Ketnet/Nickelodeon). Hij verleent ook zijn stem aan tal van series en is onder meer te horen als Andreas in de serie ‘Violetta’ (Disney Channel).

Jo Hens is de coole Kenickie. Muziek is altijd al prominent aanwezig geweest in zijn leven. Hij begon op zijn vierde te zingen in het kinderkoor ‘De Konsinjoorkes’ en kwam als kind al regelmatig in het theater om zijn vader Peter Hens aan het werk te zien met De Frivole Framboos. In 1998 speelde Jo Gavroche in ‘Les Misérables’ (Music Hall), en later ook Linke Glipper in ‘Oliver!’ (Joop van den Ende Theaterproducties) en één van de Verloren Jongens in ‘Peter Pan’ (Music Hall). In de film ‘Blinker’, naar het boek van Marc De Bel, speelde hij een gastrol. Jo studeerde Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut in Leuven en volgde een eerste jaar Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck. Hij heeft een vaste rol in de soapserie ‘Familie’ en was als gast te zien in onder meer ‘Flikken’, ‘Aspe’, ‘Dag & Nacht’, ‘De Kotmadam’, ‘Zone Stad’ en ‘Rox’. Jo is ook een volbloed muzikant en is momenteel erg actief als frontzanger van de partyband Level Six.

Charlotte Campion ten slotte speelt de ruige Rizzo. Charlotte volgde Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut in Leuven en Musical aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Als kind stond ze al op de planken in onder meer ‘Kuifje en de Zonnetempel’, ‘The Sound of Music’ en ‘Annie’. Ze speelde in de toneelvoorstellingen ‘Raisonnez’ en ‘Het Geslacht Borgia’, en toerde met de kindervoorstellingen ‘Fleur’ en ‘Moby Dick’. Charlotte vertolkte de titelrol in ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ en speelde Maria in ‘The Sound of Music’ aan de zijde van Kürt Rogiers. Momenteel herneemt ze haar rol als Assepoester in de internationale, Engelstalige versie ‘Cinderella, a Fairly True Story’ in Singapore. Charlotte deed ook stemmenwerk voor onder andere ‘Brother Bear’, ‘Mily Miss Questions’ en ‘Tinkerbell en de Piraten’. Ze verzorgde de live voice-over van Tinkerbell in de arenaproductie ‘Peter Pan, The Never Ending Story’ en zong de titelsong van de Ketnetreeks ‘Dinges en ik’.

OVER ‘GREASE’

De musical, die in 1972 op Broadway in première ging en in 1978 werd verfilmd met John Travolta en Olivia Newton-John, vertelt het verhaal van tieners Danny en Sandy die een romantische zomer beleven. Maar eens terug op school, kunnen zij hun ware gevoelens niet laten zien in het bijzijn van hun vrienden de Pink Ladies en de T-Birds. Teleurstelling, twijfels en andere liefdesperikelen zijn het gevolg. Maar ware liefde vindt altijd een uitweg.

PRAKTISCH

‘Grease’ speelt van 3 t/m 13 maart 2016 en van 5 t/m 10 april 2016 in Stadsschouwburg Antwerpen en van 14 t/m 17 april 2016 in Capitole Gent.

Tickets en info: www.musichall.be


› Gepubliceerd dinsdag 2 februari 2016 om 16:55 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook