Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Goose lanceert Synrise Soulwax remix EP

Nadat Goose deze zomer één van de absolute hoogtepunten van Rock Werchter was (een bloemlezing van de 4 & 5-sterren reviews vind je hier), wordt de herfst van 2016 eveneens een festijn waarbij de band zijn 10-jarig bestaan als 'recording artist' viert.

Als kick-off hiervan brengt het viertal hun single en live anthem ‘Synrise’ opnieuw uit, aangevuld met onder andere de felbegeerde Soulwax remix die tot op heden enkel in beperkte oplage op vinyl te verkrijgen was. Het is niet toevallig dat Soulwax op de EP pronkt, aangezien de Dewaele broers van cruciaal belang zijn geweest bij de vroege ontwikkeling van GOOSE.

Eveneens op de EP: de moeilijk te vinden, indrukwekkende pianoversie door de wonderboy van de Belgische jazz, Jef Neve.

Synrise als nieuwe wereldwijde GTA-soundtrack

De impact van Synrise blijft trouwens groeien: sinds deze zomer kennen gamers wereldwijd de remix als soundtrack van 'GTA online: Cunning Stunts’.

Goose - Synrise Soulwx remix EP: tracklisting

1- Synrise (Soulwax remix)
2- Synrise (single edit)
3- Synrise (Jef Neve piano version)

Live concert

Op 28 oktober speelt GOOSE live in de Lotto Arena te Antwerpen.

Eerder dit jaar bracht GOOSE zijn 4de album ‘What You Need’ uit. Op ‘What You Need’ slaagt het Kortrijkse viertal er weer op meesterlijke wijze in om rock met electro te verenigen. De jeugdige grooves en beats die hun debuut Bring It On (2006) zo typeerden, worden verrijkt met sterke melodieën en live anthems. Getuige daarvan huidige single ‘So Long’ en de eveneens felgesmaakte voorbode van de plaat, ‘Call Me’. Thema’s als eenzaamheid, isolatie, spijt, maar ook liefde, warmte en euforie worden niet geschuwd.

Of zoals de Britse DJ Eddy Temple-Morris (BBC, XFM, MTV) samenvatte: “Listening to What You Need is like going back to a place where you had a great party, but this time the food is better and the wine is more expensive. The smile on your face is just as wide as before, but you’re smiling for different reasons now…”


› Gepubliceerd dinsdag 23 augustus 2016 om 10:13 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Muziek

donderdag 27 december 2018 om 10:00 uur

› NTREK dropt track met heel veel West-Vlaamse rappers

woensdag 26 december 2018 om 13:00 uur

› Retro Arena week bij TOPradio


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook