Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Glutenvrij koken met Hilde De Baerdemaeker

Vanaf 4 januari 2016 speelt Hilde De Baerdemaeker de hoofdrol in de nieuwe misdaadreeks Coppers én kruipt ze een week lang mee achter de potten en pannen in De Keuken van Sofie. Hilde eet sinds enkele jaren glutenvrij en samen met chef Sofie Dumont toont ze hoe je de lekkerste glutenvrije gerechten klaarmaakt.

Hilde komt uit een familie van groentekwekers en is bijgevolg verzot op witloof en aardappelen. Op maandag 04/01 koken Hilde en Sofie dan ook handgesneden frietjes met spiegelei, witloof, veldsla en zelfgemaakte mayonaise.

Dinsdag 05/01 staat er een vegetarische glutenvrije hamburger met ansjovistartaar op het menu. Het broodje vervangen de dames door gegrilde aubergines. Omdat Hilde op zoek is naar tips om haar kinderen groenten te laten eten, maken ze als extraatje groentefrietjes met tartaar van rode biet. Ondertussen weet Hilde Sofie te vertellen dat rode bietensap in fictiereeksen vaak als fake bloed gebruikt wordt.

In de winter houdt de actrice van oranje stoofpotjes en dus is haar keuze snel gemaakt wanneer Sofie op woensdag 06/01 haar lievelingsgerecht wil maken. Samen bereiden ze een groentestoofpot met glutenvrije kalkoenballetjes. Tijdens het koken heeft Hilde het over de gewoontes des huizes De Baerdemaeker, waaronder het gemak van niet één maar twee vaatwasmachines…

Donderdagavond 07/01 koken Sofie en Hilde Italiaans. Pizza is Hildes grootste gemis sinds ze glutenvrij eet. Sofie laat haar kennismaken met een glutenvrije pizza met bloemkoolbodem. Hildes glimlach na het proeven spreekt boekdelen.

De twee dames sluiten de week op vrijdag 08/01 af met Hildes grootste verslaving: chocolade. Samen bakken ze glutenvrije chocoladetaartjes met mirabellen.

OP HET MENU

Op maandag 04/01: handgesneden frietjes met een spiegelei en witloof met veldsla en mayonaise
Op dinsdag 05/01: vegetarische glutenvrije hamburger en groetefrietjes met tartaar van rode biet
Op woensdag 06/01: oranje groetestoofpot met glutenvrije kalkoenballetjes en veggie nuggets
Op donderdag 07/01: glutenvrije pizza met bloemkoolbodem
Op vrijdag 08/01: chocoladetaartjes met mirabellen

De Keuken van Sofie, maandag 4 tem vrijdag 8 januari 2016 om 18.20


› Gepubliceerd woensdag 30 december 2015 om 14:15 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

vrijdag 31 augustus 2018 om 10:51 uur

› Studio 100 TV blaast 10 kaarsjes uit

maandag 20 augustus 2018 om 14:03 uur

› Zaad online besteld en thuis geleverd in Telefacts Zomer

zondag 19 augustus 2018 om 00:00 uur

› Brengt fortune cookie geluk in Miljonair?


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook