Sterrennieuws
Film | Europa

› Geert Van Rampelberg speelt vader van Daan Roofthooft in familiefilm Cloudboy

Geert Van Rampelberg speelt voor het eerst een rol in een kinderfilm. De bekende Vlaamse acteur wordt gecast als papa van Daan Roofthooft in Cloudboy van productiehuis Bulletproof Cupid. Daan vertolkt de hoofdrol Niilas en komt uit een casting waaraan niet minder dan 400 kinderen hebben deelgenomen. Cloudboy is zijn langspeelfilmdebuut maar hij is niet aan zijn proefstuk toe.

De getalenteerde Daan deed eerder al ervaring op in het theater (Romeo en Julia van Toneelhuis) en acteerde reeds in enkele kortfilms (Until It Hits You (Jan Van Dyck), De Honger (Benoit De Clerck) en Le Héros (Tuur Logghe)). Regisseur Meikeminne Clinckspoor was meteen enthousiast over zijn acteertalent.

De cast wordt verder aangevuld met de Zweedse actrice Sara Sommerfeld die de rol van Katarina vertolkt. Zij was eerder te zien in o.a. Beck als advocate Ulrika Lindén en Wings of glas waarin ze de hoofdrol speelde naast Alexander Skarsgård. De in Noorwegen bekende Mikkel Gaup acteerde onder meer in de Oscar genomineerde films Ofelas en Breaking the Waves alsook in The Kautokeino Rebellion. De Sami kinderrollen zijn weggelegd voor Ayla Gáren Audhild P. Nutti die stiefzus Sunnà overtuigend neerzet en Joakim Nils Tomas Trägårdh speelt kleine halfbroef Pontus.

Synopsis

Cloudboy vertelt het verhaal van de 11-jarige stadsjongen Niilas. Die woont bij zijn papa zolang hij zich kan herinneren. Zijn Zweedse mama kent hij nauwelijks. Vader en zoon zijn al jaren op elkaar aangewezen en hebben een hechte band.

Deze zomervakantie moet de verlegen Niilas – zeer tegen zijn zin- afreizen naar Lapland waar zijn moeder en haar nieuwe gezin bij de Sami, tussen de rendieren, wonen. Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas zeer terughoudend. Wanneer een rendier wordt vermist, onderneemt hij een spannende zoektocht.

Tegen alle verwachtingen in beleeft Niilas de meest avontuurlijke zomer van zijn leven.

Productie

Cloudboy wordt geproduceerd door Bulletproof Cupid in coproductie met het Nederlandse Submarine, GötaFilm International uit Zweden en StorylineNOR uit Noorwegen. De film wordt gefinancierd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Nederlands Filmfonds, het Creative Europe programma van de Europese Unie, BNP Paribas Fortis Film Finance, Filmcamp en Filmpool Nord.

De opnames in Noorwegen zijn net achter de rug. Nog deze zomer start de filmploeg opnieuw in België.
Filmdistributeur Jekino brengt Cloudboy in het voorjaar van 2017 uit in de bioscoop.


› Gepubliceerd woensdag 17 augustus 2016 om 11:59 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

zondag 31 maart 2019 om 20:00 uur

› Vlaamse jeugdfilm Binti feestelijk in première

zaterdag 30 maart 2019 om 14:00 uur

› Film De Fabeltjeskrant in première

vrijdag 4 januari 2019 om 11:37 uur

› 100.000 bezoekers voor Beautiful Boy in België

woensdag 2 januari 2019 om 12:47 uur

› Allereerste film Nachtwacht nu al groot succes


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook