Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Geen Marktrock in Leuven meer

Het persbericht sloeg op onze redactie in als een bom. Via een persbericht van Live Entertainment vernamen we dat het schepencollege van stad Leuven de beslissing heeft genomen om niet verder te gaan met Marktrock in Leuven. Net als Live Entertainment staat Sterrennieuws perplex van dit nieuws en vinden dit ongelooflijk jammer. Marktrock Leuven stond al in de startblokken voor editie 2016 met een fantastische line-up (o.a. Emma Bale, Stan Van Samang, Clouseau, Milk Inc.), tevreden sponsors en een indrukwekkend mediaplan.

"We betreuren enorm dat we niet eens de kans gekregen hebben om onze toekomstplannen voor te stellen. We proberen al tevergeefs twee maanden een afspraak te beleggen met de bevoegde diensten en schepen. We werden voortdurend afgehouden en aan het lijntje gehouden, we weten nu waarom. De lokale politiek had blijkbaar geen oren meer naar onze plannen. Jammer dat we eenzijdig en zonder enige vorm van argumentatie aan de kant worden gezet," vertelt Henk Vermeulen van Live Entertainment aan Sterrenieuws.

Voor alle duidelijkheid LIVE Entertainment wilde nog heel graag verder met Marktrock in Leuven en had nog steeds de ambitie om er het festival verder uit te bouwen. Tegelijk is dit nieuws ook een opluchting na jaren van onzekerheid. Het stadsbestuur van Leuven bekent eindelijk kleur in het Marktrock-dossier en kiest nu openlijk 100% voor een eigen gesubsidieerd festival.

LIVE Entertainment wil alle bezoekers van de afgelopen editie bedanken voor hun komst naar wat nu de laatste editie blijkt van Marktrock Leuven en gaat met opgeheven hoofd op zoek naar een nieuwe locatie in Vlaams-Brabant voor een nieuwe en spetterende editie van Marktrock. Steden of gemeenten die hierin interesse hebben kunnen contact opnemen met LIVE Entertainment.

Wij van Sterrennieuws wensen Live Entertainment veel succes met de toekomstplannen van het festival en hopen dat de muziek elders zal weerklinken! Marktrock Leuven was de moeder van de stadsfestivals en Oude Markt was telkens de plaats om met vrienden af te spreken. Dit mag niet verloren gaan!


› Gepubliceerd vrijdag 30 oktober 2015 om 18:02 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

maandag 14 augustus 2017 om 13:00 uur

› Pukkelpop 2017: combitickets uitverkocht

vrijdag 11 augustus 2017 om 11:13 uur

› Marktrock Aalst van 11 tot 13 augustus 2017

donderdag 10 augustus 2017 om 14:41 uur

› Atomic Spliff op Brussels Summer Festival 2017

donderdag 10 augustus 2017 om 14:35 uur

› Paulusfeesten van 10 tot en met 16 augustus 2017


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook