Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› GastroBar: de nieuwste trendy hotspot in Antwerpen

Antwerpen bruist en opent alweer een fijn nieuw concept: GastroBar gelegen op de Plantinkaai in Antwerpen verwelkomt je voor Funky Beats and Bites. De gastronomische bites worden aangeleverd door toprestaurant De Kleine Zavel terwijl je kan genieten van heerlijke cocktailpairings.

Na enkele maanden leegstand krijgt het Popi-café een nieuwe invulling. GastroBar van de initiatiefnemers Sanchez Padrino en Dave Alpaerts is een unieke belevenis. Je kan er de ganse avond heerlijk vertoeven of je kan er lekker aperitieven voor of nakeuvelen na een restaurantbezoek.

De Kleine Zavel staat in voor de kleine gerechten en zorgt samen met partners Hendrik en Kamiel Buysse voor enkele cocktailpairings die enkel in GastroBar Antwerpen en De Kleine Zavel te vinden zijn. Drie unieke cocktails die gepaard worden aan hapjes, een knappe menukeuze en de kwaliteitsstempel van zowel De Kleine Zavel als topbarman Sanchez: buiten de wijnen en de traditionelere (al dan niet sterke) dranken kan je een aantal erg verrassende smaken – en zelfs texturen – verwachten in GastroBar Antwerpen.

Onze absolute favoriet is Flower Power, waar gin, grenadine, Saint-Germainlikeur, limoen en een ei – shaked and strained – in verwerkt zijn. Daarnaast is de groene en knap gegarneerde Cucumber Sour een frisse cocktail met een ‘twist’, een typisch drankje dat zowel de leek als de mixoloog zal kunnen appreciëren, met natuurlijk verse komkommer en een bereiding op basis van komkommer.

Maar het unieke aan de zaak is de combinatie met heerlijke gerechten. Zij serveren een selectie van 6 tapas en een dessert:
Watermeloengazpacho / daikon / koriander / espuma van gepekelde gember
Bouillisalade van traag gegaard rundsvlees / verse mayo / slahart / tomaat / chips
Zwart brood / platte kaas / radijzen / tuinkruiden / lente-uiolie
Sushi van zalm / gel van gin & tonic / zoetzure komkommer / wasabi
Ceviche van makreel / avocado / pompelmoes / komkommer / sucrine
Homemade oven roasted chicken wings / Thaise dip
Ananassalsa / citroengrasjus / espuma van kokos / Pandan crumble

GastroBar Antwerpen is te vinden op de Plantinkaai 12.
Alle informatie op deze Facebook-pagina.

Foto's van de lekkere gerechten kan je bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel.


› Gepubliceerd vrijdag 22 juli 2016 om 12:59 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook