Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Festival van de Ambiance opnieuw een voltreffer

Het Gentse Kuipke was zaterdagavond het decor voor de 5de editie van het Festival van de Ambiance. Net als de voorbije jaren, zorgden de duizenden feestvierders en ambiancemakers voor een gezellige drukte rondom het Citadelpark. “Naast het feit dat dit het enige festival in Vlaanderen is dat nog plaatsvindt op een wielerpiste, is vooral de gevarieerde muzikale mix van populaire artiesten zonder meer de sterkste troef van dit festival”, klinkt het een dag later bij de organisatoren. Maar niet alleen zij, ook de artiesten zijn laaiend enthousiast.

“Als wij met onze liedjes de mensen een avond kunnen bezorgen waarbij ze letterlijk hun zorgen vergeten en zich eens goed amuseren, dan is voor ons de missie meer dan geslaagd”, zeggen De Romeo’s in koor.

“Met vijf succesvolle edities, kan je zeggen dat het Festival van de Ambiance een vaste waarde is geworden. Voor heel wat artiesten is het vaak ook de enige afspraak die ze hebben in hartje Gent. Pas op, wij hebben allemaal veel optredens in deze regio, maar een festival met een brede mix van artiesten zoals dit, in de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad is echt uniek”, zegt Yves Segers die zaterdagavond het podium deelde met o.a. Willy Sommers, Sasha & Davy, Christoff, Lindsay en De Romeo’s.

Het unieke karakter van dit festival wordt ook nog eens benadrukt door de organisatoren, die - ondanks het dreigingsniveau van de voorbije weken – opnieuw een groei konden realiseren wat betreft de publieke belangstelling. “Bij ons staat alles in het teken van ‘ambiance’. Ons publiek weet dat, net als de artiesten, die bij ons alleen maar hun grootste hits zingen. Voor velen is het Festival van de Ambiance dan ook uitgegroeid tot een jaarlijkse afspraak die ze niet meer willen missen. De mix van gevestigde waarden, gecombineerd met Nederlandse topartiesten zoals Rob de Nijs of Jan Smit, maar ook met zoals dit jaar 2 Fabiola én de ultieme 90’s iconen 2 Unlimited, maakt ons festival bijzonder. Met de aanwezigheid van DJ Ward hebben we het festival dit jaar nog een extra boost gegeven, waardoor het feestje nog intenser is geworden.”

Op zaterdag 3 december 2016 zal de 6de editie plaatsvinden van het Festival van de Ambiance. Namen van optredende artiesten zijn nog niet bekendgemaakt, maar tickets kan je wel al kopen via de website www.festivalvandeambiance.be of telefonisch via 070/345.345 (Max €0,30/Min).

Foto's van het Festival van de Ambiance 2015 kan je naast dit artikel bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage


› Gepubliceerd maandag 7 december 2015 om 17:05 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook