Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Extrema Outdoor Belgium maakt thema bekend

Extrema Outdoor België heeft net haar festival voor 2017 voorgesteld. Als thema van de 7de editie trekt de festivalorganisator de kaart van een duurzaam en groen festival. Hiermee wil zij sensibiliseren en activeren van jongeren in de strijd tegen klimaatverandering en global warming.

Het elektronische muziekfestival gaat door in het Pinksterweekend, van 2 tot en met 4 juni 2017 aan De Plas in Houthalen.

“Als klankbord naar 40.000 bezoekers beseffen we dat we wel een impact kunnen maken met het verspreiden van een boodschap voor een duurzaam leefmilieu. Onze medewerkers zijn al jaren nogal milieubewust en leven ecologisch verantwoord, dus we vinden dat het nu tijd is om dit over te brengen naar onze bezoeker.”, aldus Ugur Akkus, organisator van het festival. “We zijn in gesprek met de gemeente en provincie om samen onze schouders eronder te zetten.”

"Als burgemeester ben ik enorm fier dat XO volop de groene kaart trekt rond duurzaam beleid. Samen met partners van greenville en de provincie worden zij echte ambassadeurs voor een ecologische innovatieve aanpak van onze festivals", aldus Burgemeester Yzermans.

“We zijn ons bewust van onze maatschappelijke functie en willen actief en progressief meehelpen aan een beter en duurzaam leefmilieu”, zo klinkt het. “Toen we notie kregen over “Before The Flood”, de documentaire over Global Warming die Leonardo DiCaprio maakte, samen met National Geographic, werd onze missie bevestigd en wisten we dat het thema niet enkel ons nauw aan het hart lag “, aldus Akkus.

Concreet gaan we het hele festivalterrein in drie luiken verdelen zoals op het drieluik “De Tuin Der Lusten” uit 1500, van Jeroen Bosch. Zowel conceptueel, productioneel als decoratief, en steeds met aangepaste animatie, entertainment en workshops, gaan we tonen hoe de Aarde vanaf de tuin van Eden stilaan ten ondergaat tot aan een apocalyptische woestenij, door de schuld van het overmatig consumptie gedrag en onverantwoord verbruik van natuurlijke energiebronnen door de mensheid. De bezoeker maakt al het ware zelf die evolutie mee naarmate hij of zij over het festivalterrein wandelt.

Een eerste gedeelte zal omgetoverd worden tot een ware groene oase, met veel kleuren, mooie planten, veel fruit en groenten en een algemeen zorgeloos en vrij gevoel. Het middelste luik zal de hedendaagse consumptiemaatschappij weerspiegelen. Veel drukte en broeierigheid, onbegrensde gebruik en verbruik van natuurlijke energiebronnen, overbevolking en veel industrie. Het derde en laatste gedeelte van het festivalterrein zal getransformeerd worden in een post apocalyptische woestijn, waar schaarste heerst, droogte en armoede. Er word gestreden om de laatst restjes van natuurlijke energiebronnen en de bevolking woont er samen in forten en kampen gemaakt uit schroot.

“We gaan op verschillende manieren meten hoe we het festival duurzamer kunnen maken. 2017 geldt als een nulmeting op basis waarvan we een vijfjarenplan gaan uitwerken waar we streven naar een zo duurzaam mogelijk festival in 2021”, aldus de organisator.

Maar uiteraard draait het festival nog steeds voornamelijk rond muziek!. Meer dan 120 artiesten spelen op 7 verschillende stages gedurende het verlengd Pinksterweekend. De camping is met meer dan 5000 bezoekers uitgegroeid tot een klein festivalletje op zich en het creatief dorp zit opnieuw boordevol spel, kunst en animatie!

Extrema Outdoor Belgium gaat door in het Pinksterweekend van 2 tot en met 4 juni 2017 aan De Plas in Houthalen - Helchteren. Alle info vind je steeds terug op www.extrema.be. Je hebt al een Ticket voor vrijdag vanaf €39 en een Weekend Ticket vanaf €109.


› Gepubliceerd dinsdag 11 april 2017 om 15:19 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

zondag 18 augustus 2019 om 22:00 uur

› Pukkelpop 2019: When the party's over

zondag 18 augustus 2019 om 19:00 uur

› Het BSF 2019 sluit vijf intense festivaldagen af

zaterdag 17 augustus 2019 om 20:00 uur

› Pukkelpop en ART United


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook