Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› EWT-Theater herneemt De Schaar Erin

Het theaterseizoen is van start gegaan en het EWT-Theater herneemt de succesproductie De Schaar Erin. Gisteren ging het stuk in première. Nog tot en met zondag 18 oktober 2015 kan je gaan lachen met de gebeurtenissen in een Antwerps kapsalon. Wegens succes zijn er extra vertoningen op maandag 5 en 12 oktober.

Synopsis

Het is een gewone dag in kapperszaak ‘De Schaar Erin’ aan de Leopoldstraat in Antwerpen. Kapper en eigenaar Tony Van Reet (Frank De Kaey) is druk bezig in de zaak, samen met zijn hulpje Barbara De Marke (Annik Pauwels). De klanten komen binnen, er wordt wat verteld en geroddeld, zoals dat gebruikelijk is in een kapperszaak.

Zo zijn de chique mevrouw Eléonore Delrey (Anne Mie Gils) en antiquair Eddy Laureyssens (Dor Van Boeckel) aanwezig in het salon. De extravagante en enorm nerveuze Tony krijgt het op zijn heupen wanneer zijn bovenbuur, de bekende pianiste Isabelle Kozak, voor de zoveelste keer op haar piano speelt. Hij heeft er alles over om haar te doen stoppen, Tony wordt stapelgek van haar muziek.

Maar dan treft Barbara Isabelle dood aan in haar appartement. Hoofdinspecteur Nick Janssens (Dieter Troubleyn) en hulpinspecteur Mike Vertommen (Marc Verbruggen) komen snel ter plaatse aan en starten het onderzoek.

Elke aanwezige heeft wel een motief om deze vrouw uit de weg te ruimen. Hoe langer het onderzoek duurt, hoe moeilijker het wordt voor de inspecteurs want iedereen beschuldigt iedereen. Ten einde raad roept hoofdinspecteur Janssens de hulp in van het publiek. Het volledige verhaal wordt gereconstrueerd en met de tips die de inspecteurs uit de zaal ontvangen, proberen ze de zaak op te lossen…

‘De Schaar Erin!’ is een hilarische komedie die boeit van begin tot einde. Frank De Kaey heeft het theaterstuk, dat al 42 jaar loopt in Amerika, vertaald. Tevens is hij de regisseur en speelt hij de rol van Tony Van Reet.

‘De Schaar Erin! is een unieke, nooit geziene komedie. Het publiek beslist op een bepaald moment welke richting het verhaal uitgaat. Daarom zal de voorstelling elke avond opnieuw er totaal anders uitzien. Elke voorstelling wordt dus een unieke creatie.

Info en tickets

EWT-Theater
Hertstraat 2
2100 Deurne
Meer info en tickets op http://www.ewt.be/


› Gepubliceerd zondag 6 september 2015 om 12:30 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook