Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Een Oscar Voor Emily in première in Fakkelteater Antwerpen

Vannamiddag ging 'Een Oscar Voor Emily' in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater in Antwerpen in aanwezigheid van pers en genodigden. Vandaag werd ook “60 jaar Fakkelteater” in de kijker gezet. De voorstelling wordt meteen hét paradepaardje in het 60ste werkingsjaar van het Fakkelteater. Topacteurs Jo De Meyere, Leah Thys en Guillaume Devos spelen deze pakkende voorstelling over een bejaard acteurskoppel aan de vooravond van de Oscaruitreikingen. Dit in regie van Jan Verbist. "Een Oscar Voor Emily" is van de hand van Folker Bohnet en Alexander Alexy en wordt voor het eerst in Vlaanderen op de planken gebracht. Er volgt een lange reeks voorstellingen in de Rode Zaal van het Fakkelteater in Antwerpen en een tour doorheen de Vlaamse CC's.

Synopsis

Emily en Henry, twee oudere acteurs, zijn 45 jaar getrouwd. In hun bescheiden appartement, in een buitenwijk van Los Angeles, bereiden ze zich voor op 'de nacht der nachten': de jaarlijkse Oscaruitreiking. Beide hopen ze op een passende erkenning voor hun werk: een oeuvreprijs. Ze brengen de dag voor de uitreiking nerveus door.

Ze halen herinneringen op, bekvechten, citeren Shakespeare en Goethe en discussiëren over hun garderobe. Tot Jeff verschijnt.... Jeff werkt bij de mobiele lunchservice en brengt hun maaltijden, maar voor Emily en Henry is hij dé ideale toeschouwer voor al hun verhalen.

Info en tickets


EEN OSCAR VOOR EMILY - met Jo De Meyere – Leah Thys – Guillaume Devos
Van Fakkelteater vzw – regie Jan Verbist – auteurs Folker Bohnet en Alexander Alexy

Deze voorstelling speelt van 24 september tot en met 1 november ruim 21 voorstellingen in de Rode Zaal van het Fakkelteater. Nadien gaat deze voorstelling op toernee doorheen Vlaanderen. De volledige speellijst vindt men op http://huubcolla.be/fakkelteater.htm

Tickets zijn te reserveren via www.fakkelteater.be. Tickets zijn er al vanaf 26 Euro. Er zijn ook VIP-pakketjes aan 36 Euro. De tickets kunnen ook telefonisch besteld worden. Voor de voorstellingen in het Fakkelteater te Antwerpen op 070/246 036.


› Gepubliceerd zondag 27 september 2015 om 20:31 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook