Sterrennieuws
Televisie | Internationaal

› Documentairereeks met Lieve Blanquaert Wedding Day genomineerd voor AIB Awards

Nadat de Eén-reeks Wedding Day eerder dit jaar reeds twee keer goud won op het World Media Festival, heeft de documentairereeks van productiehuis deMENSEN een nominatie in de wacht gesleept voor de prestigieuze AIB International Media Excellence Awards in de categorie ‘International Current Affairs Documentary’. Het programma zal het onder andere opnemen tegen de Britse reeksen Our World – The Killing of Farkhunda (BBC) en Frontline Kids: The Escape (Channel 4). De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking op 2 november 2016 in Londen.

In de documentairereeks Wedding Day trekt fotografe Lieve Blancquaert de wereld rond op zoek naar een antwoord op de vraag wat het betekent om te trouwen. Lieve is te gast op 8 bruiloften, telkens op een andere plek in de wereld. Zo reist Lieve naar India, waar ze ondergedompeld wordt in de wereld van de superrijken die trouwen in onvoorstelbare luxe. Een huwelijksfeest duurt er één week en kost minstens 1 miljoen euro. Dure huwelijksbureaus worden ingeschakeld om de juiste partner te vinden voor zoon- of dochterlief. Maar zodra Lieve deze wereld van extreme rijkdom verlaat, wordt ze geconfronteerd met de arme zijde van India, waar trouwen vaak de hel is. In de reeks zitten ondermeer ook ontluisterende verhalen over kindhuwelijken in Nepal, liefde bij streng gereformeerden in de Nederlandse Bible Belt, en polygamie in Senegal.

Wedding Day kwam tot stand met de steun van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De reeks is de opvolger van Birth Day en werd eind 2015, begin 2016 uitgezonden op Eén. Wedding Day werd ook verkocht in Nederland en werd eerder dit jaar uitgezonden op NPO 2.

Op dit moment werkt Lieve Blancquaert met haar team aan het sluitstuk van de trilogie: een docureeks over de betekenis van oud worden en afscheid nemen, waarvoor ze opnieuw naar het buitenland trekt.

AIB International Media Excellence Awards

De AIB International Media Excellence Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Association for International Broadcasting. Met deze prijzen bekroont de organisatie de beste televisie-, radio- en online producties wereldwijd. Het festival is dit jaar aan zijn twaalfde editie toe.
Dit is reeds de vierde nominatie voor de AIB Awards voor deMENSEN. Eerder wist het productiehuis ook al nominaties binnen te halen met Reizen Waes, The Blacklist en Low Impact Man.


› Gepubliceerd zondag 18 september 2016 om 20:27 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

zaterdag 18 mei 2019 om 15:29 uur

› Hoe dik is de portemonnee van de Vlaming nog?

zondag 7 april 2019 om 21:00 uur

› LikeMe zet uitverkochte Lotto Arena op stelten

zondag 10 maart 2019 om 09:02 uur

› LikeMe brengt Hoop doet leven


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook