Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› De Vetste Vakantie met Dina Tersago vanaf 7 januari 2016 op VTM

Wat gebeurt er wanneer kinderen voor één keer zelf mogen beslissen waar de vakantie heen gaat? En wat als hun ouders pas bij het vertrek te weten komen welke onvergetelijke trip hen te wachten staat? Dat zoekt host Dina Tersago uit in het nieuwe programma De Vetste Vakantie.

De vakantiebestemming, de logies, de activiteiten,… wordt het een reis met het vliegtuig of met de mobilhome? De kinderen hebben echt álles in handen. Zelfs het inpakken van de koffers van hun ouders nemen ze voor hun rekening. Het bruisende New York in plaats van de zoveelste autovakantie, beren spotten in Canada en een avontuurlijke safari in Kenia in plaats van een tocht langs kerken en kathedralen. Of wat dacht je van een luxueuze strandvakantie op Mauritius en niet die voettocht van Waregem naar Parijs? De Vetste Vakantie wordt een verbazingwekkende trip vol verrassingen en grappige situaties, voor ouders én hun kids.

Dina Tersago geeft de kinderen vrij spel

Dina maakt in De Vetste Vakantie kennis met acht families en geeft de kinderen, achter de rug van hun ouders om, de kans om de vakantie van hun dromen te plannen. Per aflevering vertrekken twee gezinnen op reis.

Dina: “Vroeger moest ik met mijn ouders op vakantie veel wandelen en oude gebouwen en kerken bezoeken, maar dat is niet altijd wat kinderen willen. Zij willen actie en avontuur en dingen die hen vooral niet aan de schoolbanken doen denken. Dankzij het programma besef ik nu dat het als jonge mama ook belangrijk is om rekening te houden met de mening van de kinderen. Je moet natuurlijk niet altijd doen wat ze vragen, maar naar hen luisteren en openstaan voor hun ideeën is heel belangrijk.”

Maar kinderen die echt alles zelf doen van begin tot einde? Zelfs de valiezen inpakken? En ook het budget beheren? Gelukkig is Dina er om hen op weg te helpen en te wijzen op toch wel enkele essentiële zaken die je nodig hebt op vakantie: stevige stapschoenen, voldoende ondergoed, pleisters,… Het enige wat de ouders moeten doen, is hun kinderen voor 100% vertrouwen.

VAN ALL-IN NAAR BACK TO BASICS

In de eerste aflevering maakt Dina kennis met de familie Tirions. Het gezin bestaat uit de 12-jarige dochter Xante, een echte flapuit, en de babbelzieke Gosha (14 jaar). De zusjes zijn twee handen op één buik en weten duidelijk wat ze willen. Mama Birja (40) is directrice van een basisschool en papa Sven (43) is zelfstandige. De ouders kiezen gewoonlijk voor een rustige vakantie aan het zwembad van een all-in hotel. Vakantie betekent voor hen rusten en vooral niet al te veel zelf doen. De meisjes daarentegen, willen iets totaal anders: voor hun Vetste Vakantie kiezen de kinderen voor meer avontuur. Ze willen back to basics met de mobilhome naar Sardinië. En dat is schrikken voor mama Birja en papa Sven. Zelf koken? Afwassen op vakantie? Het is maar de vraag of de ouders zich kunnen en willen aanpassen aan de keuze van hun dochters.

RUST EN NATUUR WORDT INGERUILD VOOR HET BRUISENDE NEW YORK

Het tweede gezin dat op vakantie wordt gestuurd door Dina is de familie Anne. De 16-jarige dochter Hamoudi is niet op haar mondje gevallen en is het beu om met haar ouders en haar broer in een veel te klein tentje te slapen zonder enige vorm van luxe. Ook haar 15-jarige broer Amyitis verkiest de drukte van de stad in plaats van de natuur waar hun ouders zo van houden. Ze proberen mama Petra en papa Frank al jaren te overtuigen om eens iets anders te proberen, maar ze houden voet bij stuk: vakantie betekent voor hen rust en natuur. Het is voor de fervente natuurliefhebbers dan ook een grote schok wanneer ze aankomen op de droombestemming van hun kids: New York, the city that never sleeps.

De tieners zijn in hun nopjes en Amyitis voelt zich meteen een echte ster op Times Square. Mama Petra en papa Frank weten in New York niet waar eerst te kijken. “Rust, nougatbollen. Op mijn gemak een glaasje wijn drinken, zal er deze reis niet inzitten”, aldus mama Petra. Maar tijdens een wandeling in Central Park blijkt hun vakantie plots het beste van beide werelden te combineren.

De Vetste Vakantie Aflevering 1 op donderdag 7 januari 2016 eenmalig om 21.05 vanaf tweede aflevering om 20.35.


› Gepubliceerd woensdag 30 december 2015 om 10:35 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

vrijdag 31 augustus 2018 om 10:51 uur

› Studio 100 TV blaast 10 kaarsjes uit

maandag 20 augustus 2018 om 14:03 uur

› Zaad online besteld en thuis geleverd in Telefacts Zomer

zondag 19 augustus 2018 om 00:00 uur

› Brengt fortune cookie geluk in Miljonair?


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook