Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› De Komedie Compagnie viert nieuw theaterseizoen met Smullen Met Snullen en Oscar

Augustus is altijd een feestmaand bij De Komedie Compagnie. Op 18 augustus mag deze producent van grote theaterkomedies alweer zeven kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart én op 30 augustus presenteren ze graag op de Cultuurmarkt van Antwerpen twee kakelverse komedies voor het komende theaterseizoen. Eindelijk mag de volledige cast van "SMULLEN MET SNULLEN" en "OSCAR" bekend gemaakt worden.

Smullen met snullen

Op 13 november gaat De Komedie Compagnie in première met een klassieker van formaat: "le dîner des cons" van Francis Veber wordt "Smullen met snullen". Regisseur Walter Van de Velde, de voormalige regisseur van de populaire tv-serie Lilly en Marleen, zal deze komedie regisseren. Niemand minder dan ervaren acteurs Herbert Flack (tot voor kort nog in het theater en op het TV-scherm te zien in Aspe als inspecteur Van In) en Carry Goossens (op dit ogenblik volop aan het opnemen voor het komende tv-seizoen van "De Zonen van Van As") spelen de hoofdrollen in dit hilarische stuk. Peter Bulckaen, Dirk Lavrysen, Anke Helsen, Christel Domen en Rikkert Van Dijck zijn de nieuwe namen op de affiche. Deze gevestigde waarden maken de cast compleet. Het wordt een veelbelovend najaar in komedie-land!

Een diner met vrienden loopt uit de hand...
Pierre Abeloos is een rijke uitgever. Wekelijks organiseert hij met zijn vrienden een diner. Tijdens dit etentje wordt dan eens goed de draak gestoken met een snul die uitgenodigd wordt. Daar is ook een wedstrijd aan verbonden, de persoon die de beste snul aanbrengt is de winnaar. Vandaag heeft Pierre een snul van wereldklasse uitgenodigd: Frans Verdonck, ambtenaar op het Ministerie van Financiën. Hij maakt maquettes van grote bouwwerken op schaal met lucifers. Pierre is er zeker van dat hij die avond zal winnen, maar ondervindt al vlug dat hij deze "snul" beter nooit had uitgenodigd.

Oscar

Niemand minder dan komisch acteur en komiek Jan Van Dyke zet vanaf 22 april 2016 zijn tanden in de komedie "OSCAR" bij De Komedie Compagnie. Jan Van Dyke, gerenommeerd voor zijn visuele acts, schitterde op de podia van grote internationale showtempels o.a. in Parijs, Monte-Carlo en Berlijn. In eigen land is Jan vooral bekend van de komische VTM-serie “Twee straten verder” met Carry Goossens en zijn zomershows in Het Witte Paard te Blankenberge.

Regisseur Dirk Lavrysen koos voor indrukwekkende namen in de cast. Voor het eerst zullen Dirk Van Vooren en Jan Van Dyke samen spelen in één productie. Wendy Van Wanten vervoegt de cast samen met Peter Bulckaen, Britt Van der Borght, Karin Jacobs, Fleur Brusselmans, Leen Dendievel en Stef Poelmans.

Een zwierige komedie
Om te kunnen trouwen met een rijk en welstellend meisje vraagt Christian Martin (gespeeld door Dirk Van Vooren) om opslag bij zijn excentrieke baas, Francis Van den Neste een rijke koekoeksklokkenbouwer (gespeeld door Jan Van Dyke). Na flink tegensputteren krijgt de jonge boekhouder z'n opslag om daarna te vernemen dat Christian de firma voor 495.000 euro bestolen heeft. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht. Vanaf dat moment zit het spel op de wagen...

Info en tickets

Dit kan via www.dekomediecompagnie.be of telefonisch bij Sherpa op 070 691 002. Er is ook nog de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei 58/60 te Antwerpen.

Tarieven inclusief reservatiekosten. Er zijn tevens VIP-arrangementen. Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 te Antwerpen.

Cultuurmarkt Antwerpen

Op zondag 30 augustus is De Komedie Compagnie aanwezig op de Cultuurmarkt van Antwerpen. Ze zijn te vinden op de Groenplaats.


› Gepubliceerd donderdag 13 augustus 2015 om 14:30 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook