Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Dana Winner schittert in LED-jurk van Kristof Buntinx

Dana Winner bracht afgelopen week de video bij haar nieuwe single ‘Jij bent de zon en ik de maan’ uit. Daarin krijgt de high-tech LED-jurk die ontwerper Kristof Buntinx afgelopen lente voor haar ontwierp een prominente plaats.

Kijken


“Het voelt alsof Dana me een geschenk heeft gegeven”, glundert de ontwerper. De jurk kwam in een nauwe samenwerking tot stand, die band lijken de video en de titel van de nieuwe song alleen maar te bevestigen.

Buntinx ervaart de video dan ook als een heel persoonlijke boodschap. “Er zit veel symboliek en mystiek in de clip, waardoor ik me aangesproken voel.” Daarvoor heeft de ontwerper zo zijn redenen. Zo komen zijn favoriete bloemen, de roos, zonnebloem, en hortensia, én zijn voormalige huisdieren – toeval of niet – voor in de video.

Wederzijds inspireren

Creatieve samenwerkingen als deze noemt Kristof Buntinx een wederzijds inspireren. Hij vergelijkt die wisselwerking met Salvator Dali en Gala. “Als muze en kunstenaar inspireerden zij elkaar tot het maken van grootse werken. Alleen gaat het in de situatie van Dana en mij enkel over een artistieke band”, lacht Buntinx.

“Wanneer ik ontwerp met een bepaald persoon in gedachten, absorbeer ik de energie van die persoon en ga daarmee aan de slag”, legt Buntinx uit. In het geval van deze jurk, kreeg Dana dan ook heel wat inspraak, ze moet er zich immers goed in voelen.

Verrassing

De LED-jurk, die officieel ‘Dress Code’ heet, werd in maart al uitgebreid aan pers en publiek voorgesteld tijdens de release van Dana Winners plaat ‘Puur’ bij Universal Music. Nu staat hij dus voor de tweede keer in de spotlight. De jurk zelf dragen doet de zangeres voorlopig nog niet, zowel tijdens de voorstelling als in de videoclip staat hij op een mannequin. Die verrassing bewaart ze voor haar tournee in het najaar van 2016 met een eerste concert op 24/09 in het Ethias Theater in Hasselt. In oktober en november doet de tournee ook nog Gent (14/10), Oostende (4/11) en Antwerpen (11/11) aan.

Tickets reserveren kan via www.danawinner.nl.


› Gepubliceerd donderdag 21 juli 2016 om 02:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Muziek

vrijdag 29 september 2017 om 13:41 uur

› Marco Borsato kondigt nieuwe single en album aan

maandag 25 september 2017 om 13:42 uur

› KLUBBB3 wint Goldene Antenne 2017 van BRF 2

dinsdag 19 september 2017 om 12:58 uur

› Helmut Lotti is back

maandag 21 augustus 2017 om 11:47 uur

› Rene Redley lanceert zomersingle Kom Niet Te Dichtbij

zaterdag 19 augustus 2017 om 13:00 uur

› Johan Veugelers laat publiek kennis maken met Beloof Me

vrijdag 18 augustus 2017 om 07:00 uur

› Tom Weedage brengt remix uit van debuutsingle


Sterrennieuws © 2008 - 2017
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook