Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Chocolatier Dominique Persoone ontwerpt unieke chocolade jurk voor Amaluna

"AMALUNA is een eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw," aldus Director of Creation Fernand Rainville over zijn Amaluna, de show waarmee Cirque du Soleil nog tot en met 21 augustus in Knokke-Heist staat. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Cirque du Soleil wordt er gewerkt met een voornamelijk vrouwelijke cast en een volledige vrouwelijke live band. Stuk voor stuk sterke en krachtige artiesten. Wat beter als eerbetoon aan de vrouwen in Amaluna dan een jurk in chocolade gemaakt door niemand minder dan chocolatier Dominique Persoone?

Jurk van 36kg chocolade

Bij de keuze van de jurk viel Dominique als een blok voor de indrukwekkende kostuums van de Valkyries. Deze stralen kracht en mysterie uit en vliegen aan een razend tempo over het publiek, aan touwen opgehangen. Een stunt waarvoor getrainde vaardigheden en fysieke kracht nodig zijn.

Het resultaat is een indrukwekkende creatie gemaakt met 36kg aan Belgische chocolade. Aan het kleed is drie dagen gewerkt door drie personen. De jurk zelf is nog tem 19 augustus te bewonderen in de ontvangsttent van Cirque du Soleil. Dat is tevens ook de laatste week waarop Cirque du Soleil in Knokke-Heist te bewonderen valt.

Info en tickets

Amaluna blijft nog in Knokke-Heist tem zondag 21 augustus en speelt onder de iconische Grand Chapiteau. Tickets zijn te bestellen via de website www.cirquedusoleil.com/amaluna


› Gepubliceerd donderdag 28 juli 2016 om 14:55 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook