Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Canvas wint drie Vlaamse Televisie Sterren met Bevergem

Bevergem is gisteren in De Panne de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Vlaamse Televisie Sterren. De eigenzinnige en succesvolle comedy van Canvas en productiehuis de Wereldvrede werd bekroond als Beste Humorprogramma. Daarnaast wonnen Bart Vanneste, Dries Heyneman, Wannes Cappelle en Gilles Coulier samen de Vlaamse Televisie Ster voor Beste Scenarist Fictie. En Ann Tuts mocht de Televisiester voor Beste Actrice mee naar huis nemen voor haar rol van Martine.

De achtdelige reeks Bevergem werd vorig najaar uitgezonden op Canvas. Bevergem gaat over het gelijknamige West-Vlaamse dorp en zijn excentrieke inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Wanneer de bekende stand-upcomedian Freddy De Vadder op een dag in het dorp komt wonen, is het hek van de dam. Bevergem was een van de best bekeken Canvas-programma’s ooit, met bijna 700.000 kijkers en 25% marktaandeel (live en uitgesteld kijken).

“Ik wil de winnaars en het hele team van De Wereldvrede uitdrukkelijk gelukwensen en ook bedanken”, zegt netmanager Reinhilde Weyns. “Canvas is trots te kunnen samenwerken met mensen die uitblinken in originaliteit, vakmanschap en lef. Bevergem had het allemaal en in ruime mate.”

Bevergem won onlangs ook al de Ha! Van Humo en de Cutting Edge Award voor Beste Fictie. Eerder deze week nog werd de reeks internationaal genomineerd voor een Rockie Award in de categorie Comedy Series op het Banff World Media Festival in Canada, een van de meest vooraanstaande competities voor televisie en digital content.

Bevergem kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz.

Om de Televisie Sterren voor Bevergem te vieren heeft canvas.be de reeks opnieuw integraal online gezet.


› Gepubliceerd zondag 24 april 2016 om 11:15 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

zondag 10 maart 2019 om 09:02 uur

› LikeMe brengt Hoop doet leven

donderdag 3 januari 2019 om 20:45 uur

› Familie: Welk vonnis hangt Véronique boven het hoofd?

donderdag 3 januari 2019 om 15:32 uur

› DNA Nys: Thibau jaagt zijn dromen na

maandag 31 december 2018 om 11:40 uur

› Nieuwe comedyquiz Holland-België op VTM


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook