Sterrennieuws
Evenement | Brussel

› BOZAR organiseert Music Opening Night

Aan het begin van zijn 150ste seizoen organiseert BOZAR een avond die grotendeels gewijd is aan vernieuwing en openstaan voor andere genres. Het wordt een feest met onverwachte muzikale optredens waarbij het concept ‘concert’ en de manier van luisteren nieuwe wegen inslaan en met de grenzen van genres en disciplines flirten. Enkele namen: Zukunft, Secession Orchestra, Robert Wilson, Quatuor Tana, Anna-Maria Hefele…

BOZAR start het muziekseizoen op 19 september 2015 met de BOZAR MUSIC OPENING NIGHT: een feestelijke avond vol verrassende en ongewone muziekoptredens. In de vele zalen van het Paleis voor Schone Kunsten zal het publiek van verschillende genres en disciplines kunnen proeven: experimenten met elektronische en klassieke muziek, installaties, video’s…

Het vertrekpunt is de Horta Hall waar de muziek wordt verzorgd door een klassieke… dj, DJ Raphaël Marionneau, die onafgebroken muziek zal draaien van de ‘klassieke’ muzikanten van het Secession Orchestra. Vandaar vertrekt het publiek op verkenningstocht door het Paleis voor Schone Kunsten om te luisteren naar ‘Vienna Remix feat. Gabriel Profokiev’ - Webern en Mozart die door elektronica en improvisatie een nieuw jasje aangemeten krijgen, op te gaan in Via Crucis van Franz Liszt als 3D-installatie, het kronkelende pad van de Music Rooms doorheen het Paleis te volgen, Robert Wilsons tijdloze videoportret van Lady Gaga te bewonderen, om zich vijf uur onder te dompelen in het strijkkwartet nr. 2 van Feldman gespeeld door het Quatuor Tana. Een dertigtal pianisten, zowel professionals als amateurs, zullen elkaar zes uur lang aan de piano aflossen in een marathonuitvoering van het mythische Vexations van Erik Satie. Anna-Maria Hefele, een virtuoze in boventoonzang, neemt samen met Pieter Theuns (B.O.X) het vocale barokrepertoire onder handen. Musiques Nouvelles en Nicolas d'Alessandro brengen een performance/installatie die een brug slaat tussen het podium van de Studio en de stad. Manuel Hermia en enkele vrienden zorgen voor een portie jazz in het Paleis voor Schone Kunsten.

Afsluiten doen we met de electro van Zukunft, tot in de vroege uurtjes!

Bij het begin van het 150ste seizoen van de ‘Concerts Populaires’ wacht je een heel aparte muzikale avond, met een flinke dosis feestvreugde en verbeeldingskracht, het Paleis voor Schone Kunsten waardig, een paleis dat de stichters als een ‘laboratorium’ beschouwden.

Info en tickets

Paleis voor Schone Kunsten

Tarief: €12

Info & tickets:
+ 32 (0)2 507 82 00 – www.bozar.be


› Gepubliceerd woensdag 19 augustus 2015 om 16:06 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook