Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Biffy Clyro op 12 november 2016 in AB Brussel

Het Schotse trio heeft nog maar net zijn fel gesmaakte concert op de Main Stage van Pukkelpop achter de rug, en het nieuws gaat al rond als een lopend vuurtje: Biffy Clyro keert op zaterdag 12 november terug naar ons land voor een zaalshow in de AB! De band scheert hoge toppen in zijn carrière, werd al gelauwerd met talloze awards en successen en treedt dankzij een hondstrouwe en steeds grotere fanbase aan op de grootste podia ter wereld.

In 1995 doen hun eerste stapjes onder de naam Skrewfish alvast het beste vermoeden voor de toekomst. Pas in 2002 en onder de naam Biffy Clyro trappen ze hun carrière écht op gang met de release van ‘Blackened Sky’. De drie jeugdvrienden rijgen daar meteen straffe opvolgers ‘The Vertigo of Bliss’ (2003) en ‘Infinity Land’ (2004) aan vast. Drie jaar later is het hek helemaal van de dam met hun plaat ‘Puzzle’ (2007), een samenwerking met Garth Richardson. In 2009 gaan ze op dat elan verder en slepen ze met ‘Only Revolutions’ een platina bekroning én een Mercury Prize-nominatie in de wacht. De groep schopt het eveneens tot Best Live Band in polls van Q Magazine en NME. Ook in België kunnen we daarvan meespreken, dankzij zaalshows en festivaloptredens (Rock Werchter, Pukkelpop) die keer op keer verbluffend zijn. Het trio breekt in 2013 zelfs alle Engelse verkoopsrecords met zijn dubbelalbum ‘Opposites’.

Deze zomer vieren zanger-gitarist Simon Neil en tweelingbroers James (bas) en Ben Johnston (drums) hun grote terugkeer! Met ‘Ellipsis’ zet Biffy Clyro zijn succesverhaal gestaag verder, telkens op zoek naar innovatie. Het nieuwe album, opgenomen in Los Angeles met producer Rich Costey (Muse, My Chemical Romance, Sigur Rós), bleek dankzij hitsingle “Wolves of Winter” alvast een voltreffer in de Britse charts. Na een festivaltournee deze zomer zet Biffy Clyro zijn tournee in het najaar verder. Op zaterdag 12 november staan ze op de planken in de AB!

Info en tickets

De ticketverkoop start op woensdag 24 augustus om 10u.

TICKETS VIA PROXIMUSGOFORMUSIC.BE
TICKETPRIJS: 35 EURO (INCL. SERVICEKOSTEN)


› Gepubliceerd zaterdag 20 augustus 2016 om 20:10 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook