Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Belgische band The 5 AM grijpt net naast Oscarnominatie

De Belgische band The 5 AM die op de shortlist stond voor een Oscarnominatie in de categorie 'Best Original Song' is uiteindelijk niet gekozen door de Academy als finalist. De Belgen bevonden zich in goed gezelschap tussen su-persterren als Justin Timberlake, Sia en Pharell Williams. The 5 AM was de Academy leden opgevallen met hun song Runnin’ Runnin’ die als soundtrack onder de Amerikaanse film ‘What Happened Last Night’ stond.

'Dit smaakt naar meer'

Hoewel de bandleden wel hoopten op een officiële nominatie was de uiteindelijke keuze geen heel grote verrassing voor de band. Christophe, zanger/gitarist van The 5 AM, "De shortlist was al een enorme verassing voor ons na een waanzinnige periode waarin we hebben opgetreden vanuit een luchtballon, waarin we met 2 songs in een Holly-woodfilm terecht kwamen en waarin we zelfs acte de presence hebben gegeven op het filmfestival in Cannes. Be-langrijk is dat we dit jaar onze muziek op de kaart hebben gezet. Dit smaakt absoluut naar meer."

Toekomstplannen

Een nieuw hoofdstuk van The 5 AM is in de maak met een zojuist gestarte crowdfund campagne. In een wervelende video nodigt de band hun achterban en sympathisanten uit om de plannen voor een eerste single, een videoclip en een nieuw album te ondersteunen. De band beloont donateurs op veel verschillende manieren: een gesigneerde CD, een rol in de volgende videoclip of zelfs een exclusieve deelname aan de volgende The 5 AM stunt. Binnen enkele uren na het online gaan van de campagne werd de film op de crowdfund site en op de Facebookpagina van The 5 AM al meer dan 1000 keer bekeken. Voor 20 maart hoop de band een bedrag van 30.000 dollar bij elkaar te krijgen.


› Gepubliceerd dinsdag 24 januari 2017 om 21:17 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Muziek

zondag 18 augustus 2019 om 22:08 uur

› Clouseau heeft nieuwe single: Tijdmachine

vrijdag 16 augustus 2019 om 13:00 uur

› Nieuwe single voor Eefje de Visser: Lange Vinnen

vrijdag 16 augustus 2019 om 10:00 uur

› Blackwave. lanceert nieuwe single Up There

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› David Vandyck scoort in Nederland

woensdag 14 augustus 2019 om 12:00 uur

› Nieuwe single voor Wim Leys: Dan Toch Liever Vrij


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook