Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Baraque Futur op Pukkelpop: duurzaam experiment als grootste headliner

Vorig jaar lanceerde Pukkelpop Baraque Futur: een site op het festival dat volledig in teken van experiment en duurzaamheid staat. Festivalgangers konden er terecht voor massa’s ecofun: een energieopwekkende dansvloer (dit jaar opnieuw van de partij), insectenburgers, ecobier, lokale organische catering, etc.

Dit jaar kan je er opnieuw terecht voor brain food, u onder andere voorgeschoteld door een pak sprekers.

EXPERIMENTEREN & DISCUSSIËREN

Nemen robots binnenkort de wereld over? Wat is het nut van panda’s? Moeten we het einde van de wereld vrezen? Leven we binnenkort allemaal in de ruimte? Wat steken we allemaal in onze mond? Is social media een vloek of een zegen? En waar moet de wetenschap stoppen?

Naast experimenteren kan je dit jaar ook discussiëren in Baraque Futur. Er zijn pitches, keynotes en panelgesprekken over verschillende thema’s en onderwerpen. Cyriel Kortleven, internationaal spreker en auteur, is master of interaction.

Een greep uit onze gouden poel van sprekers: Ish Ait Hamou, Kamal Kharmach, Gili, Frank De Winne, Arnoud Raskin, Koen Vanmechelen en veel, veel meer! Wie weet krijg je zelfs de kans om persoonlijk met hen in gesprek te gaan!

Baraque Futur

In 2015 werd op Baraque Futur ook 306,94 kWh groene energie opgewekt door middel van zonnepanelen, een windmolen, plant power en battery packs. Dit jaar gaat de organisatie, samen met hogeschool UC Leuven-Limburg, nog een stapje verder.

Metingen wezen vorig jaar uit dat festivalcatering de grootste energievreter is. Deze editie komt er o.a. een gedetailleerde studie naar hoe dit verbruik kan worden ingeperkt. Voor duurzame eetvoorzieningen kan de festivalganger o.a. terecht in Cookpit, een pop-uprestaurant op de site van Baraque Futur, waar 6 verschillende gerechten met Limburgse twist worden aangeboden.

Expo & Kunst

Je kan in Baraque Future ook heel wat standen en installaties ontdekken. Zo kan je je mening kwijt in de dagboekkamer, een expo ontdekken van Yann Arthus Bertrand (in samenwerking met Goodplanet). Laat je meevoeren in een wereld van Virtual Reality, wees creatief in de upcycling workshops van hogeschool UC Leuven-Limburg of help de Tatchers een dynamisch kunstwerk in elkaar lassen. Ga dansen op de sustainable dance floor in de minidisco van hogeschool UC Leuven-Limburg. Proef van de wereldkeuken bij La Kokkerilla of van een ijsje met kweekvlees!

Verder ook: een supermarkt uit de toekomst, een nuclaire kamer, 3D printing, chillen in een gerecycleerde hangmat, creatief denken met Generation T en Act for Change, plaatjes aanvragen bij Powered by Flowers, ….

De experimenteersite Baraque Futur ligt op het Pukkelpopterrein en is open van donderdag 18 augustus tot zaterdag 20 augustus, van 12.00u. tot 21.00u.


› Gepubliceerd vrijdag 5 augustus 2016 om 11:05 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

maandag 20 augustus 2018 om 13:58 uur

› Pukkelpop is er voor iedereen

zondag 19 augustus 2018 om 12:22 uur

› Pukkelpop 2019 loopt tot zondag 18 augustus

donderdag 16 augustus 2018 om 21:25 uur

› Tourist LeMC heeft nieuws!

donderdag 16 augustus 2018 om 11:30 uur

› Tim Burton op Pukkelpop


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook