Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Assepoester de musical tijdens de paasvakantie in Evergem en Gent

Vrijdagavond ging Assepoester de musical in première in Evergem. In 2013 toverde Event-Team i.s.m. Van Hoorne Entertainment het sprookje van Roodkapje al om tot een spetterende familievoorstelling vol muziek en humor. Inmiddels zijn de sprookjesmusicals een ware traditie en brengen ze tijdens de paasvakantie een volgend sprookje tot leven. Deze keer werd het eeuwenoude verhaal van Assepoester bewerkt tot een musical voor jong en oud met in de hoofdrollen Dorothy Wuyts en Steven Colombeen.

Assepoester de musical is een romantisch verhaal over het meisje dat door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar uiteindelijk trouwt met een echte prins. Ze woonde bij haar gemene stiefmoeder die haar al het werk in huis liet doen en nooit eens aardig was. Op een dag kondigde de koning aan dat hij een groot bal organiseerde. Tijdens het bal zou de prins een vrouw kiezen om mee te trouwen. Alle meisjes in het land waren uitgenodigd, ook Assepoester en haar stiefzus. Maar Assepoester mocht niet naar het bal en bleef alleen thuis achter. Assepoester zat verdrietig op haar kamer en huilde. Maar toen haar tranen de grond raakten, verscheen plots een Goede Fee. Ze veranderde de lompen waarin Assepoester liep in een prachtige baljurk en gaf haar een paar glazen muiltjes. De betovering zou klokslag twaalf uur worden verbroken en alles zou weer worden zoals het was. Zou het Assepoester lukken om het hart van de prins te winnen vóór de klok twaalf zou slaan?

In de hoofdrollen zien we de schitterende vertolking van Dorothy Wuyts als Assepoester die Steven Colombeen als Prins Victorian naast haar kreeg. Fijn voor de kinderen is de ontmoeting met hun favoriete sprookjesfiguur! Na de voorstelling komen namelijk enkele sprookjesfiguren naar de foyer voor een uitgebreide meet en greet.

De voorstelling draait nog tot 9 april 2016, eerst in Evergem daarna in Gent.
Alle info en tickets op http://www.event-team.be


› Gepubliceerd zaterdag 2 april 2016 om 02:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook