Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Antwerpen Proeft beleeft meest succesvolle editie ooit

"Wat de Boekenbeurs voor liefhebbers van boeken is, is Antwerpen Proeft geworden voor levensgenieters en liefhebbers van lekker eten en drinken. En zo zijn er véél in ons land, stellen we vast na deze speciale 10de editie," vertelt Ward Ramaekers, organisator van Antwerpen Proeft, aan Sterrennieuws.

"Vorig jaar werden we vanaf de eerste dag overrompeld door bezoekers uit heel het land, dit jaar is Antwerpen Proeft overspoeld door een ware vloedgolf aan mensen, zo veel koppen hebben we dit lange weekend van Hemelvaart geteld. Gelukkig hadden we én het aantal restaurant- en foodstands én onze oppervlakte voor deze jubileumeditie met meer dan 30% opgetrokken. Want genieten en het comfort voor de bezoekers staan centraal."

Van 15 stands toen naar 90 nu + 8 tv-koks en -gezichten + 10 sterrenchefs

Antwerpen Proeft begon ooit met 15 standjes op de Antwerpse Groenplaats. Vandaag kun je, op wat zich inmiddels de grootste culinaire show van België mag noemen, aan de Waagnatie terecht bij 90 stands en paviljoenen, met voor elk wat wils.

Tv-koks en -gezichten (8), sterrenchefs (10) en de betere restaurants, van klassiek Belgisch-Frans tot authentiek Aziatisch en alles daartussenin. De beste foodtrucks van België en Nederland, culinaire speciaalzaken en artisanale producenten. Ze waren allemaal van de partij en zullen dat volgende jaar weer zijn.

Alle Vlaamse provincies én buitenland vertegenwoordigd


Voor het eerst stonden restaurants uit alle Vlaamse provincies, Brussel en Wallonië op de affiche van Antwerpen Proeft. Ook het buitenland (Nederland, Frankrijk, IJsland) was vertegenwoordigd.

"Voor deze jubileumeditie hadden we kosten noch moeite gespaard. Jeroen Meus was er met Würst, in première voor Antwerpen. Sergio Herman, Piet Huysentruyt, Roger van Damme en Peppe Giacomazza waren ook op de afspraak, net als Jaro & Hanne en Sepideh Sedaghatnia van 'Mijn Pop-uprestaurant', Wim Ballieu, Wout Bru en David Martin, de Jeroen Meus van Franstalig België. En ook het weer vierde onze verjaardag luid en duidelijk mee, het hele weekend lang!"

Citytrip in bourgondische hoofdstad Lage Landen

"Antwerpen Proeft heeft eens te meer bewezen de perfecte proloog op de zomer te zijn en, met wat hier allemaal náást eten en drinken te zien en te beleven valt, bijna een citytrip of mini-vakantie."

"Wat is er leuker dan een culinair feestje, lekker in het zonnetje aan de Schelde in de bourgondische hoofdstad van de Lage Landen, Antwerpen?"

De 10de editie van Antwerpen Proeft vond plaats van donderdag 5 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 8 mei 2016. Het evenement stond opnieuw aan de Schelde in hartje Antwerpen, in de trendy wijk het Eilandje aan de Waagnatie.

11de jaarlijkse editie in 2017

De datum voor de 11de jaarlijkse editie van het toonaangevende culinair festival van België wordt na de zomer bekendgemaakt. De kaartverkoop hiervoor start in februari 2017.


› Gepubliceerd maandag 9 mei 2016 om 09:22 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook