Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Anne Mie Gils schittert vanaf 14 februari in De Muze Van Rubens – Helene Fourment De Musical

Productiehuis Judas TheaterProducties heeft een nieuwe musicalcreatie in petto voor theaterminnend Vlaanderen. De makers van o.m. “Pauline & Paulette-een muzikale praline”, “Josephine B.” en onlangs nog “Lelies” brengen in februari de musical “De Muze Van Rubens – Helene Fourment, De Musical”. Niemand minder dan Vlaanderen’s leading lady uit de musicalwereld, Anne Mie Gils vertolkt het personage Helene Fourment, gebaseerd op de tweede echtgenote van Peter Paul Rubens.

Regisseur Martin Michel, auteur Allard Blom en componist Sam Verhoeven sloegen alweer de handen in elkaar om een boeiend, inspirerend en onvergetelijk muziektheaterstuk te brengen. Acteur Brent Pannier vervolledigt de cast.

DE MUZE VAN RUBENS – HELENE FOURMENT, DE MUSICAL

Ze zit alleen in een kamer… Ze snoept… En ze kijkt. Naar zichzelf. Naar hoe hij haar ooit heeft geschilderd. Haar eerst echtgenoot en haar grote liefde: Peter Paul Rubens. Een schilderij dat enkel en alleen voor haar ogen bedoeld is omdat de buitenwereld het nooit zou begrijpen. De buitenwereld zou er enkel naar kijken en zich dan meteen een mening vormen. Maar niemand zou verder kijken. Niemand zou het schilderij echt zien. Niemand zou het verhaal achter het schilderij zien en de liefde ervaren. Ze zit geheel alleen in een kamer: Helene Fourment. Ze snoept. Ze vertelt. En ze kijkt. En wij luisteren. En kijken met haar mee. Naar haar leven. Naar haar liefde. Allemaal gevangen door die wereldberoemde kunstenaar op wereldberoemde doeken. Anne Mie Gils is Helene Fourment in deze nieuwe intrigerende musical van het team achter de succesmusical LELIES: Martin Michel, Allard Blom en Sam Verhoeven. Acteur Brent Pannier speelt ook mee in deze musical die gebracht wordt met een live orkest in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater van 11 februari tot en met 6 maart 2016.

EEN NAUWE SAMENWERKING MET HET RUBENSHUIS

Wie een ticket boekt voor deze musical kan tot en met 31 maart ook gratis een bezoekje brengen aan het Rubenshuis om kennis te maken met het werk van P.P. Rubens, op zoek te gaan naar sporen van zijn tweede echtgenote Helene Fourment (onze MUZE VAN RUBENS) of om zelf een kijkje te nemen naar de recent opgedoken “verborgen” Van Dyck. Alle info hierover op www.rubenshuis.be .

PRAKTISCHE INFORMATIE: "De Muze Van Rubens - Helene Fourment, De Musical"

Een productie van Judas TheaterProducties - www.judastheaterproducties.be

Tekst: Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven
Regie: Martin Michel
Met Anne Mie Gils en Brent Pannier begeleid door een live orkest

VAN 11 FEBRUARI TOT EN MET 6 MAART
Zwarte Zaal Fakkelteater – Antwerpen
070 246 036 – www.fakkelteater.be
Ticketprijs: €26
(inclusief reserveringskosten & bezoek aan het Rubenshuis)


› Gepubliceerd vrijdag 18 december 2015 om 10:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook