Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Aftellen naar Leuven Countdown

De Leuvense Oude Markt is terug op oudejaarsnacht the place to be! Duizenden feestvierders dansen het nieuwe jaar in op de grootste openlucht-countdownparty van België. De felgekleurde gevels, een stevige dj-set en een aftelklok hijsen het feest in crescendo naar middernacht om dan helemaal los te barsten.

Om 22u trappen DJ Droppie en Stevolver af met een mix voor oog en oor. Een opmerkelijk jaaroverzicht op beats en tunes die de gebeurtenissen van dit beklijvend jaar omlijsten.

De laatste magische minuten en seconden van 2015 worden gezamenlijk afgeteld. Dit kippenvelmoment is elk jaar opnieuw het hoogtepunt en zindert nog lang na. Het feestje gaat dan al even traditioneel weer verder in de cafés van de Oude Markt.

“We raden het publiek aan om tijdig af te zakken, want vlak voor 24u kan het druk zijn aan de ingangen. Het brugpodium wordt geplaatst achter de Krakenstraat, zodat er een grotere bufferzone is om het publiek op te vangen. De hoofdingangen zijn via de Kortestraat en de Collegeberg. Afzakken is één ding, doorzakken een ander. Maar dat laten we aan ieders gezond verstand over. De voorbije jaren verliep de Countdown altijd veilig, een traditie die we graag willen verderzetten voor deze achtste editie,” vertellen de organisatoren aan Sterrennieuws.

Door dit goed te organiseren proberen we plezier vooral veilig te houden. In samenwerking met de Leuvense politie, worden het hele gebeuren en alle uitgangen gemonitord. Zo is alle vuurwerk ten strengste verboden. Een uitgebreide crew houdt samen met de politie overal een oogje in het zeil. Er is ook extra controle op meegebrachte flessen drank. Er wordt ook streng gecontroleerd op de leeftijdsgrens voor drank.

Een fijn uiteinde van 2015 en een sprankelend mooi begin van 2016!


› Gepubliceerd dinsdag 29 december 2015 om 11:52 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook