Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Adil en Bilall strikken Oscar And The Wolf voor de titelsong van Black

Het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah konden Max Colombie van Oscar And The Wolf overhalen om het nummer ‘Back to Black’ in te zingen voor hun nieuwe langspeelfilm Black. ‘Back to Black (Film Black Version)’ betreft een adaptatie van Amy Winehouse’s nummer uit 2006. Haar versie werd nu bewerkt tot titelsong voor Black, geproduceerd door Hannes De Maeyer en gecoproduceerd door Gegory Caon.

Kijken


Max Colombie ontmoette Adil El Arbi op de afterparty van de MIA’s in januari van dit jaar (Oscar And The Wolf won daar o.a. ‘Best Album’ voor ‘Entity’) en legde daar de kiem voor de samenwerking. ‘Back to Black’ is een duet met Tsar B oftewel Justine Bourgeus. Zij maakt ook deel uit van de band School is Cool. De single, tevens het sluitstuk van Oscar And The Wolf’s uiterst succesvolle ‘Entity’ campagne, is vanaf 2 november digitaal verkrijgbaar.

Oscar And The Wolf

Oscar And The Wolf hoeft niet meer voorgesteld te worden. Gisteren won de band nog de European Border Breakers Award 2016 (EBBA), een prestigieuze muziekprijs die uitgereikt wordt door de Europese Commissie in samenwerking met het Nederlandse Eurosonic Noorderslag festival.
De single ‘Princes’ die voorafging aan het debuutalbum ‘Entity’ uit 2014 bleek profetisch. “Run for the gold, run for the infinity!” - Oscar And The Wolf’s ster schoot pijlsnel de hoogte in. Het album ‘Entity’ werd onlangs bekroond met dubbel platina en zaterdag aanstaande vuurt Max Colombie zijn troepen aan in een tot de nok gevuld Sportpaleis.

Black

Na de geslaagde wereldpremière van Black in Toronto en uitverkochte vertoningen tijdens het Film Fest Gent deze maand, reist de tweede speelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah in november ook naar de Estse hoofdstad Talinn. Daar wordt de film in Officiële Competitie vertoond op het Black Nights Film Festival (13-29 november). En gisteren werd eveneens bekend gemaakt dat Black op het afgelopen Film Fest Gent op de hoogste appreciatie kon rekenen bij het festivalpubliek en zodoende de Port of Ghent Publieksprijs won.

Gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke, is dit het verhaal van de 15-jarige Mavela, een jonge Brusselse die lid is van de beruchte bende Black Bronx. Wanneer zij halsoverkop verliefd wordt op Marwan, een Marokkaanse jongen van een rivaliserende bende, worden beiden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan hun bende of de liefde voor elkaar.

De hoofdcast bestaat uit jong talent zoals Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi, gevonden via streetcasting en met medewerking van Hakuna Casting.

Het scenario werd geschreven door Nele Meirhaeghe, in samenwerking met Hans Herbots, Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film vanaf 11 november bij ons in de zalen.


› Gepubliceerd woensdag 28 oktober 2015 om 09:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook