Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Acteur Kurt Defrancq brengt intrigerende monoloog De onderkant van de hemel

Theatermaker Kurt Defrancq is een graag geziene gast in het Fakkeltheater. Vanaf 1 oktober brengt hij een gloednieuwe monoloog: de onderkant van de hemel. Over Ferre, een durver...die de spannendste reis ooit maakt. In zijn heliumballon op weg naar zichzelf.

Gerrie van Rompaey (bekend als scenariste van o.a. ‘Safety First’) en Lucas Coesens, schreven een tragikomische monoloog waarin Kurt Defrancq een bijzondere reis maakt naar "De onderkant van de hemel". Sébastien De Smet regisseert deze bijzondere monoloog die vanaf 1 oktober te zien is in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater.

Ferre is een durfal, een doener, niet gemaakt om in zijn bed te sterven. Een ja-zegger, die nergens voor terugdeinst. André (zeg maar Dré’ke), is in alles zijn tegenpool. Studiebol, ja, hondstrouw, ja, nen denker! Maar als ge nooit eens een marathon loopt of ’t kanaal overzwemt, zijt ge dan wel een echte man? Ferre krijgt een mentale dreun als zijn madam het afbolt. “Watte? Bijlange niet, ik ben blij dat ik ervan af ben!” Zijnen Dré weet wel beter en daagt hem uit. Een straffere stunt, nog hoger gegrepen en eindelijk, eindelijk: een driedubbele vermelding in het Guinness Book of Records. Da’s zeker dat, Ferre is een JA-zegger! En dan, moederziel alleen in de kleine capsule, met een enorme heliumballon op weg naar de rand van de ruimte, daar, aan de onderkant van de hemel... komt Ferre zichzelf tegen.

Info en tickets:

Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via 070/246.036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Reyndersstraat 7 te 2000 Antwerpen.

Data:
1, 8 en 9 oktober 2016 27 november 2016 22 en 23 december 2016 19 januari 2017


› Gepubliceerd donderdag 15 september 2016 om 16:03 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Theater

zaterdag 18 mei 2019 om 15:30 uur

› Cathy De Wilder aan de slag bij Theatertainment

maandag 29 april 2019 om 17:02 uur

› Zware Jongens vanaf 24 mei 2019 in Fakkeltheater

vrijdag 19 april 2019 om 07:00 uur

› Laatste 2 voorstellingen van De Kolderbrigade


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook