Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› 30 jaar Suikerrock: wat een feest

Suikerrock heeft Tienen weer geprofileerd als dé stad van de zoetigheid. De afgelopen editie was niet alleen muzikaal hoogstaand, maar ook culinair en op alle andere vlakken een voltreffer van formaat.

De topacts op de Grote Markt zorgden probleemloos voor vijf dagen full house. Ook het grotere aanbod van verse, zuiderse straatlekkernijen uit de foodtrucks op de Veemarkt en in de Nieuwstraat veroorzaakten de nodige overrompeling in het hele centrum van de stad. Daarmee bevestigt Suikerrock zijn prominente en unieke plaats tussen de stadsfestivals in ons land.

30 jaar Suikerrock verdiende in onze ogen een selecte keuze van headliners die met plezier hun duit in het suikerpotje deden. Zo draaide muzieklegende David Gilmour op woensdag- en donderdagavond al de thermostaat in de juiste positie. Deep Purple leek op vrijdagavond te drijven op een memorabele maar vooral zoete wolk die hun ongeëvenaarde status alle eer aandeed. Balthazar en vooral dEUS speelden op zaterdagavond concerten zoals nooit voordien, momenten die een aparte plek in de Suikerrock Memory Lane van de toekomst verdienen en hun buiten-Belgische status extra in de verf zetten. En op zondag kwamen Stan Van Samang, The Corrs en Marco Borsato met slechts één doel voor ogen: niemand ontsnapt aan de beleving van sweetness!

De vibes en sweetness sloegen dit jaar niet alleen op de talloze topbands. Buiten de Grote Markt schoven massa's mensen aan bij het verdubbelde aantal foodtrucks op de Veemarkt en in de Nieuwstraat. Zuiderse en vooral uitnodigende proeverijen voor iedereen, met traditioneel vlees of helemaal vegetarisch: iedereen kon zich op zijn of haar eigen manier onderdompelen in de typische en unieke Suikerrock-beleving in heel Tienen.

Langs de Memory Lane hoorden we talloze toffe herinneringen en straffe verhalen uit de oude doos van het festival. Handelaars hingen affiches van de voorbije edties op in hun zaak om de sterke band met de hele stad te onderstrepen. Opnieuw konden we alleen maar vaststellen dat de combinatie van al deze elementen samen met de herkenbare en kleurrijke inkleding van het hele stadscentrum festivalgangers aantrekt als een vlieg naar... suiker!

De extra veiligheidsmaatregelen die Suikerrock had genomen, werkten vlekkeloos en maakten dat deze editie zonder noemenswaardige problemen kon afsluiten met een knallende 30th Anniversary Party onder het goedkeurende oog van een tevreden organisatie en van dj Dirk Stoops. De 1000 lekkere en vooral gratis pintjes die de inwoners van Tienen aangeboden kregen van de organisatie, vlogen er in recordtempo door.

Volgend jaar plant Suikerrock deze editie nog te overtreffen. Hoe? Daar hebben we nu nog geen antwoord op. Maar noteer alvast dat we u volgend jaar op 28, 29 en 30 juli opnieuw met de nodige zoetigheden naar Tienen zullen lokken. Tot dan!


› Gepubliceerd maandag 1 augustus 2016 om 01:16 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

maandag 20 augustus 2018 om 13:58 uur

› Pukkelpop is er voor iedereen

zondag 19 augustus 2018 om 12:22 uur

› Pukkelpop 2019 loopt tot zondag 18 augustus

donderdag 16 augustus 2018 om 21:25 uur

› Tourist LeMC heeft nieuws!

donderdag 16 augustus 2018 om 11:30 uur

› Tim Burton op Pukkelpop


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook