Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› 15e editie van Brussels Summer Festival was een groot succes

Meer dan 115.000 festivalgangers, de 10-DAY Passes vanaf de derde dag uitverkocht, een uitzonderlijke toestroom van bezoekers in de zaal La Madeleine en, net zoals in 2015, verschillende uitverkochte concerten, een gemoedelijke sfeer in crescendo tot op het allerlaatste moment, grootse artistieke prestaties…

In een bijzonder moeilijke context en soms met een fris herfstweertje zijn we toch in ons opzet geslaagd: verhoudingsgewijs evenveel volk trekken als vorig jaar (er was een avondprogramma op het Paleizenplein en één in La Madeleine minder) en een feestelijke editie zonder incidenten meemaken.

‘Dit jaar was gezien de gekende omstandigheden in Brussel een echte uitdaging, maar de teams van het BSF hebben alle veiligheidsaanbevelingen opgevolgd. De festivalbezoekers hebben zich er vlot aan onderworpen’, stelt Philippe Close, Voorzitter van het Brussels Summer Festival.

Wij willen oprecht het talrijke publiek bedanken dat ons zijn vertrouwen heeft geschonken, dat geduldig heeft gereageerd op de veiligheidsmaatregelen die soms langere wachtrijen dan de vorige jaren hebben veroorzaakt en dat ons nu al 10 jaar lang veel affectie toont en ons blijft steunen.

We danken ook de media die allemaal het festival hebben ondersteund op het moment dat we dat het hardst nodig hadden.

En, tot slot, ook bedankt aan de ordediensten die er in alle discretie en in perfecte samenwerking voor hebben gezorgd dat het festival is verlopen met een optimaal gevoel van veiligheid voor iedereen.

Het BSF verstevigt jaar na jaar zijn status van groots, multicultureel, muzikaal en voor de hoofdstad onmisbaar evenement, dat steeds meer bekendheid geniet, zelfs in het buitenland, zowel bij het publiek, als bij de artiesten die bijzonder blij waren te kunnen deelnemen aan deze 15de editie.

Noteer alvast de afspraak voor volgend jaar in augustus 2017 om een nieuwe pagina aan te vatten in de geschiedenis van het BSF, waarvan het opstellen al binnen enkele dagen zal starten…


› Gepubliceerd zondag 14 augustus 2016 om 17:30 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

maandag 20 augustus 2018 om 13:58 uur

› Pukkelpop is er voor iedereen

zondag 19 augustus 2018 om 12:22 uur

› Pukkelpop 2019 loopt tot zondag 18 augustus

donderdag 16 augustus 2018 om 21:25 uur

› Tourist LeMC heeft nieuws!

donderdag 16 augustus 2018 om 11:30 uur

› Tim Burton op Pukkelpop


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook